Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Pēc Krimas aneksijas 2014.gadā Tramps aicināja ieviest pret Krieviju ekonomiskās sankcijas

2014.gadā Tramps Krieviju dēvēja par ASV lielāko pretinieku

Vēl 2014.gadā, pirms ASV bija sācies ilgais prezidenta amata priekšvēlēšanu periods, nu jau jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps intervijās ar medijiem par lielāko valsts pretinieku un draudu sauca Krieviju, kas ir pretrunā ar viņa pašreiz pausto, ziņo CNN.

Tramps, kurš jau priekšvēlēšanu kampaņas laikā bieži norādīja, ka ASV vajadzētu uzlabot attiecības ar Krieviju un ka viņš ciena un gribētu draudzēties ar tās līderi Vladimiru Putinu, 2014. gadā pēc Krimas aneksijas asi nosodīja Kremli.

Tramps, runājot intervijās ar telekanāliem Fox un NBC, aicināja ieviest ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, kā arī publiski piekrita republikāņa Mita Romnija izteikumiem, ka Krievija ir lielākais ASV "ģeopolitiskais pretinieks".

Kādā intervijā raidījumam Fox and Friends viņš sacīja: "Mitam Romnijam bija taisnība, un neviens sākumā nezināja, cik liela taisnība viņam būs. (..) Krievija atbalstīja Sīriju. Sīrija tagad ir 100% atpakaļ Krievijas ietekmes sfērā (..)."

Trampa komandas pārstāvji ir atteikušies komentēt topošā prezidenta agrākos izteikumus, vēsta CNN - telekanāls, kas pagājušā nedēļā krita Trampa nežēlastībā, jo publicēja nepārbaudītu informāciju par to, ka Krievijas rīcībā, iespējams, ir kompromāts pret Trampu.

Topošais prezidents savā pirmajā preses konferencē pēc vairāk nekā simts dienu pārtraukuma CNN nosauca par "viltus ziņām" un atteicās pieņemt jautājumus no CNN žurnālistiem.

Jātgādina, ka šī nav pirmā reize, kad miljardieris ir vēlēšanu kampaņas laikā krasi mainīja domas. Piemēram, 2008.gadā Tramps Klintoni sauca par "lielisku sievieti". "Domāju, ka viņa ieies vēsturē minimums kā lieliska senatore. Viņa ir lieliska sieva prezidentam, un es domāju, ka Bils Klintons bija lielisks prezidents. (..) Paskatieties, kas notika Klintona valdīšanas gados - mums nebija karu, tautsaimniecībai veicās lieliski, visi bija laimīgi," Klintonu prezidenta amatā slavēja Tramps, piebilstot, ka viņš nepatika tik daudziem cilvēkiem skaudības dēļ. 

Trampa inaugurācija notiks šo piektdien, 20.janvārī.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
tagad luuk lietas ir mainiijushas un lielaakais pretinieks ir Kjiina. tas gan nenoziimee ka Krievija vairs nav pretinieks, bet labaak dabuut Krieviju savaa pusee nevis ciiniities pret abaam. un kaapeec vinjam vispaar buutu jaarunaa ar Clinton News Network?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Krievija ir pasaules lielākais bandīts un ienaidnieks !
2014
2
“I would love it if we could continue to build a more positive relationship with Russia,” Clinton said during a speech to Goldman Sachs on June 4, 2013. In the same speech, Clinton said “obviously we would very much like to have a positive relationship with Russia and we would like to see Putin be less defensive toward a relationship with the United States so that we could work together on some issues.” http://www.foxnews.com/politics/2016/10/12/clinton-bashes-trump-over-russia-praise-but-emails-show-praised-putin.html
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits