Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

TIME gada cilvēks Tramps

Par prestižā žurnāla TIME gada cilvēku izvēlēts odiozais miljardieris un topošais ASV prezidents Donalds Tramps.

"Visu Trampa publisko dzīvi viedokļu līderi un intelektuāļi ir viņu noraidījuši, sakot, ka viņš ir vulgārs, gadatirgu piebļāvējs, šovmenis ar plašu vērienu, bet mazu saturu. Bet šie kritiķi nekad nav sapratuši - nepatika deva viņam spēku. Gadiem ilgi viņš ir barojies no necieņas un izmantojis to, lai sagrābtu tabloīdu virsrakstus un izveidotu saikni ar parasto cilvēku," materiālā par gada cilvēka izvēli raksta TIME

"Tagad viņš ir apgājis abu lielāko partiju līderus un izmainījis politikas virzienu arī starptautiskajā arēnā. Viņš drīz kļūs par komandieri pasaules vēsturē nāvējošākajam militārajam spēkam un ekonomiskajām svirām, kas var ietekmēt miljardu dzīves. Un viņam par to jāpasakās tiem, kurus viņš sauc par "aizmirstajiem" - miljoniem amerikāņu, kuru algu veido stundu likmes un kuru kurpes nekad nepieskarsies šiem paklājiem [autors atsaucās uz greznajiem paklājiem, kas izklāti Trampa apartamentos Ņujorkā - red.], parastajiem cilvēkiem Džeinām un Džoniem - punktiņiem tālumā [autors atsaucās uz cilvēkiem Ņujorkas ielas, kas izskatās kā mazi punktiņi, vērojot tos no Trampa torņa -red.]," skaidro TIME.

Pats Tramps žurnālam norādījis - ka, lai gan viņš sēž dzīvoklī, kas greznots tā, "kā viņi [atsauce uz ierindas amerikāņiem -red.] nekad nav pieredzējuši, es pārstāvu strādniekus visā pasaulē".

 

 

"Es viņus pārstāvu, viņi mani mīl un es mīlu viņus," saka Tramps. 

Tālāk žurnāls apraksta miljardiera karjeru, lielu uzmanību veltot tieši pēdējiem diviem gadiem, kopš ASV sākās priekšvēlēšanu kampaņa. 

"Patiesība ir tāda, ka neviens, ieskaitot arī Trampa torņa iedzīvotājus, nezina, kas notiks tālāk," atzīst izdevums, citējot miljardieri un topošo prezidentu, kas saka: "Šis ir ļoti aizraujošs laiks. [..] Cerams, ka mēs varam šajā visā samazināt drāmu."

Jānorāda, ka ASV žurnālisti, politiķi un eksperti priekšvēlēšanu kampaņas laikā un arī pēc tam regulāri norādījuši, ka šis priekšvēlēšanu cikls ASV ir polarizējis vairāk nekā jebkad iepriekš. Par to arī liecina protesti, kas pēc Trampa uzvaras, izcēlās daudzviet valstī. Tas apspēlēts arī uz žurnālā vāka, kur attēlots gada cilvēks Tramps, uz tā rakstīts - "Donalds Tramps. Amerikas Sadalīto valstu prezidents", atsaucoties uz iepriekš minēto polarizēto ASV sabiedrību. 

Žurnāls TIME gada cilvēku izvēlas jau kopš 1927.gada. Gadu gaitā žurnāla vākus rotājuši gan lielvaru līderi, gan domātāji un leģendāras personības. 1936. gadā žurnāla vāku rotāja nacistiskās Vācijas līderis Ādolfs Hitlers, bet 1937.gadā un arī 1942.gadā PSRS vadītājs Josifs Staļins. Arī Lielbritānijas premjers Vinstons Čērčils divas reizes atzīts par gada cilvēku. 2007. gadā Vladimirs Putins, bet 2008. gadā Baraks Obama. Vairākas reizes vākam nav izvēlēts viens cilvēks, bet gan personu grupa, piemēram, 2002. gadā "Trauksmes cēlāji" - personas, kas palīdzējušas atklāt vairākas milzīgas krāpšanas, bet 2006.gada cilvēks bija "Tu" - indivīdi, kas visā pasaulē, izmantojot internetu, piedalījās kolektīva satura veidošanā. 

pievienota 7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits