Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aptauja: Tramps stāsies amatā kā nepopulārākais ASV prezidents 40 gadu laikā

ASV prezidenta amatā ievēlētais Donalds Tramps sāks pildīt šos pienākumus, būdams visnepopulārākais kandidāts pēdējo 40 gadu laikā, atklāj ABC News un Washington Post pasūtītas aptaujas dati.

Līdz ar to viņš ir vismazāk atbalstītais jaunievēlētais ASV prezidents, salīdzinot ar vismaz septiņiem viņa priekšgājējiem.

Tikai 40% amerikāņu nacionāla mēroga aptaujā atbalsta Trampu ASV prezidenta administrācijas pārņemšanas laikā. Tas ir uz pusi mazāk kā Barakam Obamam - 80% atbalstītāju - , kad viņš pirms astoņiem gadiem stājās ASV prezidenta amatā. Līdzīgi augstu atbalstu kā Obama pirms stāšanās amatā baudīja Džordžs Bušs juniors (72%), Bils Klintons (81%) un Džordžs Bušs seniors (82%), atklāj aptauju dati.

Tāpat vien 40% aptaujas dalībnieku atbalsta Trampu kā prezidentu turpmākos četrus gadus, ar ko jaunievēlētais republikāņu partijas kandidāts atpaliek no saviem priekštečiem kopš 1977. gada. Atsevišķā jautājumā nelabvēlīgi pret Trampu noskaņoti 54% aptaujas dalībnieku. Salīdzinoši Bušam junioram tas bija 36%, bet Obamam, Klintonam, Bušam senioram, Ronaldam Reiganam un Džimijam Kārteram - 9 līdz 20%.

Tikpat zems apmēram 40% amerikāņu atbalsts ir Trampa aicinātajiem ministru kabineta kandidātiem, atpaliekot no iepriekšējo prezidentu piedāvātajiem ministru amatu kandidātiem par 19 līdz 26%, secināts aptaujā.

Vienlaikus vājais reitings nav liedzis aptaujas dalībniekiem no Trampa atsevišķās jomās sagaidīt daudz. Sešiem no desmit amerikāņiem sagaida no viņa lielisku vai labu veikumu valsts ekonomikā un nodarbinātības jomā, bet 56% prognozē sekmīgu Trampa un komandas darbu cīņā ar terorismu.

Taču kopumā jaunievēlētajam prezidentam nākas rēķināties ar pamatīgu skepticismu - 61% amerikāņu nav pārliecība, ka Tramps spēs pieņemt pareizos lēmumus valsts nākotnei. Mediji atgādina, ka Obamam otrajā termiņā prezidenta amatā šajā pozīcijā bija līdzīgi zems novērtējums, taču prezidentūras sākumā viņš baudīja 61% iedzīvotāju pārliecību par pareiziem lēmumiem valsts nākotnes labā.

Aptauja tika rīkota telefoniski, laikā no 12. līdz 15. janvārim iztaujājot 1005 respondentus.

Top komentāri

Dāvis
D
Nu pietiek jums riet citas valsts prezidentu, viņu ievēlēja ASV pilsoņi, nevis Putins vai kāds cits.
Trollis JT
T
Ar milzīgu gandarījumu vēroju mūsu idiņu lekšanos pret Donaldu Trampu. Labs materiāls psiholoģijas pirmā kursa studentiem.
Bar[d]aks
B
DJT ir ļoti nepopulārs, īpaši nelegālo imigrantu vidū no sanctuary cities, kuras ļāva viņiem miljoniem mierīgi balsot par Hilariju, uzrādot e-karti... Ja tu tici demokrātiem, tad tu esi zīlnieks...un varbūt arī mazliet muļķītis...;-) Neviens, nekad Latvijā negribētu laist demokrātus pie varas, tas ir 100% - pilnīgi droši, bet Diena raksta par viņiem kā par pasaules glābējiem. Nu kā tad ir?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits