Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV izlūkdienestu vadītāji: Krievijas centieni iejaukties vēlēšanās bija daudzveidīgi

Kiberuzbrukumi ASV Demokrātu partijas datoriem bija tikai viena daļa no Krievijas daudzveidīgajiem centieniem izjaukt Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanas, ceturtdien apliecināja ASV izlūkdienestu vadītāji.

Senāta noklausīšanās sēdē izlūkdienestu vadītāji vienotā frontē no jauna apliecināja jau agrāk pausto, ka Maskava ir iejaukusies aizvadītā gada vēlēšanu kampaņā un ka kiberiejaukšanās ir nopietni draudi ASV.

"Tā bija daudzveidīga kampaņa. [Datorsistēmu] uzlaušana bija tikai viena tās daļa, un tajā bija ietverta klasiskā propaganda, dezinformācija un viltus ziņas," Senāta noklausīšanās sēdē sacīja Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klapers.

Maskava, kibertelpā veicot uzbrukumus, agresīvi vēršas pret ASV, apliecināja Nacionālās drošības pārvaldes vadītājs Maikls Rodžerss un aizsardzības ministra vietnieks izlūkošanas jautājumos Marsels Letrs.

"Atbilstoši mūsu vērtējumam tikai Krievijas visaugstākās amatpersonas varēja pilnvarot neseno datu zādzību un atklāšanu, kas bija fokusēta uz vēlēšanām," viņi norādīja kopīgā paziņojumā Senāta Bruņoto spēku komitejai.

"Krievija ir vispusīgs kibertelpas spēlētājs, kas rada nopietnus draudus ASV valdības, militārajai, diplomātiskajai, komerciālajai un kritiskajai infrastruktūrai un svarīgākajiem resursu tīkliem," viņi uzsvēra.

"Krievija kiberjomā skaidri ieņem arvien agresīvāku stāju, palielinot kiberspiegošanas operācijas, nopludinot šajās operācijās nozagtos datus un vēršoties pret kritiskajām infrastruktūras sistēmām," sacīja Klapers.

Top komentāri

Trollis JT
T
Nebiju iedomājies, ka ASV izlūkdienesti izrakstīs sev tādu nabadzības apliecību.
trusis nejaukais
t
luuk kaa tiek manipuleets ar sabiedriibas viedokli izmantojot presi un medijus - tagad visi aizguutneem runaa par baisi organizeetu koberiejaukshanos. Bet, daargie draugi, neaizmirstiet tachu ka pati Hilarija pret sho informaaciju iztureejaas klaji bezatbildiigi un ignoreejot datu droshibas prasiibas apzinaati izsuutiija slepenus dokumentus caur savu personiigo maajas epasta serveri! Taalaak ja shaadas sarakstes nonaak visaadu diivainju personiigajos epastos tad ko tur briiniities ka uzlauza. Un pareizi dariija.
Kārklu vācietis
K
Vēl kāds spējīgs veikt kiberiejaukšanos,ASV izlūkdienestu monopolstāvoklis šajā jomā beidzies...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits