Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Balsu pārskaitīšanai trijos ASV štatos savākti 4,7 miljoni dolāru

ASV prezidenta vēlēšanu balsu pārskaitīšanai trijos štatos no vajadzīgajiem 7 miljoniem jau savākti 4,7 miljoni dolāru, redzams Džilas Steinas, kura arī kandidēja uz ASV prezidenta amatu, lapā.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka vairāki prominenti datorspeciālisti mudinājuši Hilarijas Klintones kampaņas pārstāvjus apšaubīt ASV prezidenta vēlēšanu norisi un iznākumu. Eksperti aicina uz balsu pārskaitīšanu Viskonsinas, Mičiganas un Pensilvānijas štatos - divos no tiem uzvarēja jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps, bet Mičiganā rezultāti vēl nav apkopoti.

ASV "zaļo" prezidenta amata kandidāte Džila Steina trešdien aicinājusi pārskaitīt trīs štatos nodotās balsis, paužot šaubas par vēlēšanu rezultātu ticamību. Viņa vēlas balsu pārskaitīšanu Mičiganā, Pensilvānijā un Viskonsinā. Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps uzvarēja Pensilvānijā un Viskonsinā un, domājams, ir uzvarējis arī Mičiganā, ziņo aģentūra LETA

"Pēc nesaskaņu pilnas un smagas prezidenta [vēlēšanu] sacensības, kurā ārvalstu aģenti uzlauza partijas datubāzes, privātā e-pasta serverus un vēlētāju datubāzes zināmos štatos, daudzi amerikāņi vēlas zināt, vai mūsu vēlēšanu rezultāti ir uzticami," viņa uzsvēra. "Tāpēc jāizmeklē negaidītie vēlēšanu rezultāti un ziņotās anomālijas, pirms 2016.gada vēlēšanas ir apstiprinātas. Mēs esam pelnījuši vēlēšanas, kurām mēs varam uzticēties," piebilda politiķe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits