Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

EDSO: Novecojušās ASV balsošanas tehnoloģijas rada drošības riskus

Novecojušās ASV balsošanas tehnoloģijas rada drošības riskus un bieži vien neatbilst "starptautiskajiem standartiem", ceturtdien vācu medijiem atzina vecākais Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) vēlēšanu novērotājs Mihaels Links.

ASV prezidenta vēlēšanas 8.novembrī desmit štatos uzraudzīja aptuveni 400 EDSO novērotāju. Pirms vēlēšanām republikāņu kandidāts Donalds Tramps izteica apgalvojumus par plaši izplatītu krāpšanos vēlēšanu sistēmā un vēlēšanu procesa "falsificēšanu".

EDSO novērotāji neguva nekādus pierādījumus šiem apgalvojumiem, tomēr pauda bažas par vairākus gadu desmitus vecajām tehnoloģijām, kas bieži tiek izmantotas balsošanas iecirkņos.

"Daudzi vēlēšanu datori, kas tiek izmantoti, ir novecojuši un neatbilst starptautiskajiem standartiem, un tas ir drošības risks," intervijā mediju grupas Funke pārstāvjiem sacīja Links.

Kā apgalvo Baltais nams un ASV valdības aģentūras, nav pierādījumu, ka hakeri būtu spējuši iejaukties vēlēšanu sistēmās vai sagrozīt rezultātus.

Top komentāri

Trollis JT
T
Ritenis arī ir principā "novecojis"... nez kā tas tomēr darbojas? Vai atbilst startautiskajiem standartiem? Interesanti. Interesanti, vai šadi teksti parādītos arī pēc Klintones ievēlēšanas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits