Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kerijs ar Lavrovu apspriedīs situāciju Sīrijā

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs trešdien Vācijā tiksies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, lai apspriestu situāciju Alepo.

Kerijs un Lavrovs tiksies Hamburgā, kur ieradīsies uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sanāksmi, kas sāksies ceturtdien.

Kerijs pēc tam dosies uz Parīzi, kur sestdien tiksies ar Francijas, Vācijas un Kataras kolēģiem, lai arī apspriestu situāciju Sīrijā, paziņojis ASV Valsts departaments.

Jau vēstīts, ka ASV, Lielbritānija, Francija, Vācija, Itālija un Kanāda trešdien nākušas klajā ar aicinājumu nekavējoties izsludināt pamieru Alepo, brīdinot, ka šajā Sīrijas pilsētā situācija ir katastrofāla.

Paziņojumā uzsvērts, ka pamiers nepieciešams, lai ANO varētu piegādāt humāno palīdzību cilvēkiem Alepo austrumos.

Kerijs, kurš otrdien piedalījās NATO valstu ārlietu ministru sanāksmē Briselē, sacīja, ka ar Krievijas palīdzību mēģinās panākt pamiera sarunu atsākšanu starp Sīrijas režīmu un opozīciju.

"Mēs mēģinām atrast veidu, kā nonākt atpakaļ pie sarunu galda (..), bet [Sīrijas prezidents Bašars al] Asads nekad nav izrādījis nekādu pretimnākšanu," norādīja Kerijs.

"Krievija saka, ka Asads ir gatavs sēstie pie sarunu galda (..), es gribētu to pārbaudīt," viņš piebilda.

Situācijai Alepo pasliktinoties, Kerijs ir vairākkārt ticies ar Lavrovu, lai apspriestu Sīrijas krīzi.

Atbalstot Asada režīmu, Krievija jau gadu veic uzlidojumus Sīrijā. Vašingtona savukārt atbalsta Sīrijas opozīcijas spēkus, kas cīnās pret Asada režīmu.

Krievija šonedēļ paziņoja, ka Ženēvā notiks Krievijas un ASV sarunas par Rietumu atbalstīto kaujinieku atvilkšanu no Alepo, bet vēlāk paziņoja, ka Vašingtona šo tikšanos atcēlusi.

Kerijs noliedza, ka ASV būtu mainījušas plānus, un Vašingtona pārmeta Maskavai vilcināšanos, kad Krievija un Ķīna pirmdien nobloķēja ANO Drošības padomes rezolūciju, kurā bija aicināts noteikt Alepo pamieru uz septiņām dienām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits