Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Meninga cietumā būs pavadījusi vien sešus no piespriestajiem 35 gadiem

Obama ievērojami samazina sodu slepeno dokumentu noplūdinātājai Meningai

ASV prezidents Baraks Obama otrdien samazināja sodu bijušajai ASV armijas kareivei Čelsijai Meningai, kurai piespriests 35 gadu cietumsods par slepenu ASV dokumentu noplūdināšanu vietnei WikiLeaks, kas pēc tam tos publiskoja, otrdien paziņoja Baltā nama administrācija. Saskaņā ar Obamas lēmumu Meningas cietumsoda termiņš beigsies jau šā gada 17. maijā.

Obama, pieņemot vienu no saviem pēdējiem lēmumiem ASV prezidenta amatā, apžēloja 64 cilvēkus un samazināja sodus vēl 209, tai skaitā Meningai.

Meninga 2013.gada augustā tika notiesāta par spiegošanu un citiem noziegumiem pēc savas atzīšanās, ka nodevusi slepenus valdības un armijas dokumentus vietnei WikiLeaks.

Viņa tika aizturēta 2010.gadā un ir pavadījusi ieslodzījumā vairāk nekā sešus gadus no viņai piespriestā cietumsoda.

Meninga mūža lielāko daļu ir bijusi pazīstama kā vīrietis vārdā Bredlijs Menings, bet, jau atrodoties ieslodzījumā, lūdza, lai viņu uzskata par sievieti un dēvē par Čelsiju.

Meninga pērn divas reizes mēģināja izdarīt pašnāvību. Pērn novembrī viņa lūdza Obamu sodu samazināt, pirms viņš atstās Balto namu.

WikiLeaks 12.janvārī paziņoja, ka šīs vietnes dibinātājs Džūljens Asanžs piekritīs savai izdošanai ASV, ja Obama apžēlos Meningu.

Obamas lēmumu apsveicis vietnes WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asanžs, norādot, ka, viņaprāt, Meningu nevajadzēja notiesāt, un raksturoja bijušo ASV kareivi kā "varoni, kuras drosmi būtu vajadzējis uzslavēt, nevis nosodīt".

"Lai uzplauktu demokrātija un likuma vara, valdībai vajadzētu nekavējoties izbeigt šo karu pret faktu atmaskotājiem (whistleblowers) un publicētājiem, tādiem kā WikiLeaks un es," piebilda Asanžs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits