Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Ekspertu vērtējumā vēlēšanu rezultātu grozīšana balsu pārskaitīšanas rezultātā ir ļoti mazticama

Steina rīkojas, lai panāktu balsu pārskaitīšanu arī Pensilvānijā

Zaļo partijas kandidāte uz ASV prezidenta amatu Džila Steina spērusi soļus, lai arī Pensilvānijas štatā tiktu veikta balsu pārskaitīšana. Prasības pārskaitīt nodotās balsis iesniegtas vairāk nekā 100 vēlēšanu iecirkņos Pensilvānijas štatā, pavēstījusi Steinas kampaņa.

"Steinas [balsu] pārskaitīšanas centieni mobilizē nobažījušos vēlētājus visā Pensilvānijā, lai prasītu pārskaitīšanu viņu iecirkņos," pavēstīja Steinas kampaņas vadītājs Deivids Kobs, piebilstot, ka štata tiesā 100 Pensilvānijas vēlētāju vārdā pirmdien iesniegta prasība, kas varētu ļaut rīkot balsu pārskaitīšanu visā štata teritorijā, ja iecirkņu līmenī tiks konstatēti pārkāpumi.

Tikmēr Viskonsinas štats jau gatavojas balsu pārskaitīšanai, kas varētu sākties ceturtdien. Arī Viskonsinā balsu pārskaitīšana notiek pēc Steinas iniciatīvas.

Demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones kampaņa sestdien pavēstīja, ka piedalīsies balsu pārskaitīšanā Viskonsinā, kā arī Pensilvānijā un Mičiganā, ja Steina panāks balsu pārskaitīšanu arī tur.

Zaļo kandidātes mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka kampaņai izdevies savākt vairāk nekā 6,2 miljonus ASV dolāru no plānotajiem septiņiem miljoniem, ar ko varētu pietikt balsu pārskaitīšanai gan Viskonsinas štatā, gan Pensilvānijā un Mičiganā.

Visos trijos štatos uzvara tika prognozēta Klintonei, bet tajos uzvarēja republikānis Donalds Tramps.

Eksperti norāda, ka vēlēšanu rezultātu grozīšana balsu pārskaitīšanas rezultātā esot ļoti mazticama, taču tā var veicināt debašu turpināšanos par Trampa ievēlēšanas leģitimitāti.

Lai gan Tramps vēlēšanās izcīnīja nepieciešamo vairākumu elektoru kolēģijā, viņa sāncense Klintone ieguva vēlētāju balsu vairākumu visas valsts mērogā.

Diena.lv jau vēstīja, ka Klintones atbalstītājiem aizdomīgs licies fakts, ka štatos, kur balsošana notikusi elektroniski, Klintone caurmērā saņēmusi par 7% mazāk balsu nekā konkurents. Viņi pieļauj, ka balsošanas mašīnas, iespējams, uzlauzuši hakeri, kaut tiešu pierādījumu tam pagaidām nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits