Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Tramps Getisburgas uzrunā izklāsta plānu prezidentūras pirmajām 100 dienām

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps sestdien Pensilvānijas štata Getisburgas pilsētā izklāstīja plānu savas potenciālās prezidentūras pirmajām 100 dienām, solot samazināt nodokļus vidusšķirai un 10 gadu laikā radīt 25 miljonus jaunu darbavietu.

45 minūtes ilgā runa tika teikta Getisburgā, kur ASV Pilsoņkara laikā runu bija teicis Ābrams Linkolns, mēģinot apvienot nāciju.

Trampa vēlēšanu komanda raksturoja viņa runu kā "noslēdzošos argumentus" pirms 8.novembrī paredzētajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Piedāvājot vairākas konkrētas politiskās iniciatīvas, miljardieris Tramps arī uzbruka saviem kritizētājiem, draudot iesūdzēt tiesā "meles", kas viņu apsūdzējušas seksuālos uzbrukumos, un sakot, ka demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei vajadzētu liegt balotēšanos.

Pensilvānijā, kas ir svarīgs štats prezidenta vēlēšanu kampaņā, gan Tramps, gan Klintone mēģina dabūt savā pusē tos vēlētājus, kas vēl nav izdarījuši izvēli.

"Pārmaiņām ir jānāk no mūsu ļoti salauztās sistēmas ārpuses," Tramps sacīja telpā, kur bija sapulcējušies vairāki simti viņa atbalstītāju. Viņš teica, ka nācijai ir jāskatās uz Linkolna rādīto piemēru asu domstarpību pārvarēšanai.

"Mūsu kampaņa pārstāv tādas pārmaiņas, kādas notiek tikai reizi mūžā," sacīja Tramps.

70 gadus vecais Manhetenas nekustamo īpašumu magnāts pēc tam uzskaitīja vairākus pasākumus, kurus viņš veiktu savas administrācijas pirmajās 100 dienās.

"Mēs tagad atrodamies šajā ļoti īpašajā ceļa sazarojumā. Vai mēs atkārtosim pagātnes kļūdas, vai tomēr izvēlēsimies ticēt, ka mums un mūsu brīnišķīgajai mīļotajai valstij priekšā ir diža nākotne, gan vēl neuzrakstīta?" jautāja Tramps.

"Es domāju, ka tā ir. Es zinu, ka tā ir," viņš sacīja.

Tramps solīja radīt "vismaz 25 miljonus darbavietu vienā desmitgadē", iegrožot nelegālo imigrāciju, noteikt ierobežojumus kongresmeņu amata termiņiem, vēlreiz apspriest Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības vienošanos (NAFTA) un atcelt prezidenta Baraka Obamas ieviesto veselības aprūpes reformu.

"Hilarija Klintone nebalotējas pret mani – viņa balotējas pret pārmaiņām," sacīja Tramps.

Trampa kampaņā radās jauni sarežģījumi, kad pēdējo nedēļu laikā vairākas sievietes apsūdzēja viņu seksuālos uzbrukumos viņām.

Tramps sestdien vēlreiz uzstāja, ka šīs apsūdzības ir nepatiesas.

"Šie atgadījumi nekad nav notikuši. Nekad. Visas šīs meles tiks iesūdzētas tiesā pēc tam, kad vēlēšanas būs galā," teica Tramps, izpelnoties ovācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits