Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps atlaidis Obamas ieceltos vēstniekus

Tiklīdz Donalds Tramps bija kļuvis par ASV 45.prezidentu, no amatiem tika atbrīvoti visi politiski ieceltie Savienoto Valstu vēstnieki, turklāt administrācija nav izvirzījusi konkrētus kandidātus, kas varētu stāties viņu vietā.

Tramps pieprasījis, lai visi vēstnieki, kurus amatos iecēlis iepriekšējais prezidents Baraks Obama, amatus pamet līdz 20.janvāra dienas vidum, turklāt lēmuma izpildīšana nevar tikt atlikta.

Trampa pārejas komanda pirmdien paziņoja, ka attiecībā uz vēstniekiem, kas lūguši pagarināt viņu amata termiņus, nebūs "nekādu izņēmumu", arī ne attiecībā uz vēstniekiem ar maziem bērniem.

Tā ASV ir parasta prakse, ka politiski ieceltie vēstnieki atkāpjas jaunās administrācijas termiņa sākumā. Mazāk ierasts ir tas, ka nav kandidātu, kas uzreiz varētu viņus aizstāt.

Amatus zaudējuši 80 vēstnieki, kas ASV pārstāv ārvalstīs un struktūrās, vai arī ir iecelti konkrētiem jautājumiem, kā piemēram vēstnieks globālajiem sieviešu tiesību jautājumiem.

Līdz ar šo soli daudzas valstis varētu palikt bez Senāta apstiprinātiem vēstniekiem daudzus mēnešus.

Politiski ieceltu vēstnieku apstiprināšana ir ilgstošs process, ko veic Kongress.

Līdz šim ir nominēti vien daži vēstnieki. Dienvidkarolīnas gubernatore Nikija Heilija izraudzīta vēstnieka amatam ANO, bankrota lietu advokāts Deivids Frīdmens - vēstnieka amatam Izraēlā, bet Aiovas gubernators Terijs Branstads - vēstnieka amatam Ķīnā.

ASV prezidenta pirmā sieva Ivana Trampa atbilstoši mediju ziņām esot izteikusi interesi par vēstnieka amatu Čehijā. Čehijas prezidents Milošs Zēmans paudis atbalstu šai idejai, sakot, ka "viņi uz Prāgu nevarētu atsūtīt vēl labāku ASV vēstnieku".

Top komentāri

trusis nejaukais
t
tak rakstaa skaidri teikts ka taa ir ierasta prakse, to dariija arii demokraati bet nezkaapeec Tramps luuk ir kautkaads zilonis trauku veikalaa :)
Apollo
A
Interesanti, no kuras puses vēji pūš, ka ar Trampu saistošā informācija tiek pasniegta "savdabīgā mērcē". Kur palikusi neatkarīgā žurnālistika!? Pēc tam brīnās, kādēļ lasītāju auditorija samazinās...
reptilis
r
:))))nu,tas būs episki smieklīgs skats,kad ieradīsies jauns vēstnieks(-ce) Latvijā....,kā visi šitie Trampa aprējēji teciņiem jozīs uz vēstniecību:)))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits