Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps: Klintones plāni Sīrijā var novest pie trešā pasaules kara

ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps otrdien paziņojis, ka demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones plāni Sīrijā novedīs līdz trešajam pasaules karam.

Ārpolitikas jautājumiem veltītā intervijā Tramps pauda pārliecību, ka cīņa pret teroristu grupējumu _Islāma valsts_ ir svarīgāka, nekā spiediena izdarīšana pret Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, lai panāktu viņa atkāpšanos.

Tramps arī apšaubīja Klintones spējas vienoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, pārmeta ASV prezidentam Barakam Obamam attiecību pasliktināšanos ar Filipīnām, pauda nožēlu par vienotības trūkumu republikāņu vidū un apgalvoja, ka viegli uzvarētu vēlēšanās, ja partijas līderi viņu atbalstītu.

Runājot par Sīrijas pilsoņkaru, Tramps sacīja, ka Klintones agresīvā pieeja konflikta risināšanā var ievilkt ASV pasaules karā.

Klintone ir aicinājusi izveidot Sīrijā lidojumu aizliegumu zonas un "drošās zonas", lai aizsargātu civilos iedzīvotājus. Kritiķi bažījas, ka šādu zonu aizsargāšana var novest ASV tiešā konfliktā ar Krievijas iznīcinātājiem.

"Ja klausīsimies Hilarijā Klintonē, nonāksim trešajā pasaules karā," paziņoja Tramps.

Klintones kampaņa noraidīja kritiku, norādot, ka gan republikāņu, gan demokrātu nacionālās drošības eksperti atzinuši Trampu par nepiemērotu bruņotos spēku virspavēlnieka amatam.

Klintones pārstāvis sacīja, ka Tramps atkal atkārtojis Putina izteikumus un spēlē uz amerikāņu bailēm, tai pat laikā nepiedāvājot nekādus savus plānus cīņai ar "Islāma valsti" un Sīrijas konflikta risināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits