Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemeļkoreja iesaka Obamam kravāt mantas, nevis domāt par cilvēktiesībām

Totalitārā Ziemeļkoreja ar režīma kontrolētās ziņu aģentūras KCNA starpniecību ieteikusi no amata aizejošajam ASV prezidentam Barakam Obamam vairāk domāt par "mantu kravāšanu", nevis pievērsties cilvēktiesību pārkāpumu jautājumiem Ziemeļkorejā, vēsta CNN. Šī ir Phenjanas atbilde ASV noteiktajām papildu sankcijām, kuras Ziemeļkoreja nodēvējusi par Obamas administrācijas pūliņiem realizēt naidīgu politiku pēdējās pilnvaru dienās.

"ASV nav tiesīga runāt par cilvēktiesību neievērošanu citās valstīs, jo tā pati ir pasaules lielākā cilvēktiesību apspiedēja, cilvēktiesību tundra," sev ierastā manierē, bagātīgi izmantojot tēlainus izteicienus, visus sev veltītos pārmetumus noraidījusi Ziemeļkoreja.

"Obamam nebūtu jātērē laiks, runājot par cilvēktiesībām, bet drīzāk jādomā par mantu kravāšanu. Viņam pienāktos paust nožēlu par tām sāpēm un ciešanām, un neveiksmēm, ko viņš nesis tik daudziem amerikāņiem un cilvēkiem citviet pasaulē," KCNA propagandas ziņā Obama apvainots arī tiešā veidā.

Jāatgādina, ka novembrī Vašingtonā bāzētā organizācija Human Rights in North Korea publiskoja satelītuzņēmumus, kuros redzamas spaidu darbu nometnes Ziemeļkorejā. ANO lēš, ka Ziemeļkorejā darba nometnēs ieslodzīti aptuveni 120 tūkstoši cilvēku, tostarp bērni. Viņi tur pakļauti smagam darbam, spīdzināšanai, izvarošanai un bada nāvei.

Obamas administrācijas pārstāvji pašlaik Ziemeļkorejas paziņojumu nekomentē. Jau vēstīts, ka piektdien, 20.janvārī, notiks jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācija.
 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits