Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Labākā tehnika, speciālisti un vairāk nekā divus gadus ilgie pūliņi nenesa cerēto rezultātu - vraka atrašanās vieta aizvien nav zināma

Pārtrauc meklēt mistiski pazudušā Malaizijas aviolainera vraku

Teju trīs gadus pēc tam, kad virs Indijas okeāna bez vēsts pazuda Malaysia Airlines aviolaineris, kas reisā MH370 bija devies no Kualalumpuras uz Pekinu, pārtraukta vraka meklēšana, ziņo CNN. Šī aviolainera pazušana tiek uzskatīta par vienu no lielākajām mistērijām aviokatastrofu vēsturē.

Meklēšanas operācijā Malaizijai palīdzību sniedza arī starptautiskā sabiedrība, vadošo lomu uzņemoties Austrālijai un Ķīnai. Nu meklēšanas operācija, kas kļuvusi par dārgāko šāda veida pasākumu, apturēta. 

"Par spīti visiem pūliņiem, liekot lietā pašu labāko tehniku, jaunākos sasniegumus zinātnē un piesaistot spējīgus profesionāļus, kas savā jomā ir labākie pasaulē, meklēšana nav devusi rezultātus," vēstīts paziņojumā par meklēšanas operācijas apturēšanu, norādot, ka šāds lēmums netika pieņemts ar vieglu sirdi.

Vairāk nekā divu gadu laikā, izpētot daudzas teorijas un analizējot dažādus datus, pārmeklēti desmitiem tūkstošu kvadrātkilometru lieli Indijas okeāna apgabali. 

Lēmums jau izsaucis sašutumu no katastrofā bojāgājušo cilvēku ģimenes locekļu atbalsta grupas Voice370 puses, kuri atbildes paziņojumā norādīja: "Nav pieļaujams, ka komerciālie aviolaineri vienkārši pazūd bez pēdām. Apturēt meklēšanu šajā fāzē ir bezatbildīgi."

Tiesa, Malaysia Airlines lidmašīnas vraka atrašanu par savu misiju noteica ne tikai skarto valstu organizācijas, bet arī daža laba privātpersona. Kāds amerikāņu advokāts, ieguldot savus līdzekļus, apceļo pasauli un veic savu izmeklēšanu par reisa MH370 likteni. Viņa pūliņi vainagojušies arī ar nelieliem panākumiem - uzietas vairākas atlūzas, kas, visticamāk, ir no liktenīgā reisa.

Malaysia Airlines lidmašīna Boeing 777 reisā uz Pekinu devās 2014.gada 8.martā un drīz vien pazuda no radaru ekrāniem. Uz klāja bija 239 cilvēki.

 

Top komentāri

hrv0301
h
Tad jau vainīgais jāmeklē kremlī !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits