Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Spēcīga zemestrīce Indonēzijā laupa dzīvību 25 cilvēkiem

Indonēzijas Sumatras salas ziemeļos esošās Ačehas provinces piekrastes tuvumā trešdienas rītā notika spēcīga zemestrīce ar stiprumu 6,5 magnitūdas. Zemestrīcē gājuši bojā vismaz 25 cilvēki un vairāki desmiti ievainoti, paziņoja vietējās amatpersonas. Starp bojāgājušajiem ir septiņi bērni.

Zemestrīce nodarījusi pamatīgus postījumus un izraisījusi paniku, paziņoja seismologi. Pēc tās netika izplatīts brīdinājums par cunami, tomēr vairākās pilsētās, baidoties no cunami, cilvēki pameta savus mitekļus, lai dotos uz augstākām vietām.

Seklās zemestrīces epicentrs atradās 10 kilometrus uz ziemeļiem no Reuleutas pilsētas, paziņoja ASV Ģeoloģiskais dienests, bet zemestrīces hipocentrs bija 17,2 kilometru dziļumā.

Zemestrīce bija sajūtama lielā daļā Ačehas, kuru 2004.gadā izpostīja zemestrīces izraisīts Indijas okeāna cunami. Tai sekoja vismaz pieci pēcgrūdieni.

Pidiedžajas pilsētā 18 kilometrus no epicentra ir gājusi bojā sieviete un divi viņas bērni, kā arī sagruvušas vairākas mošejas, veikali, dzīvojamie nami un citas ēkas. Ar smagās tehnikas palīdzību gruvešos tiek meklēti izdzīvojušie.

Jūnijā 6,5 magnitūdu zemestrīce Sumatras rietumu piekrastē nodarīja postījumus desmitiem ēku. Toreiz stihijā tika ievainoti astoņi cilvēki.

Indonēzijas atrašanās tā sauktajā Klusā okeāna "uguns lokā", kur saskaras tektoniskās plātnes, nosaka biežu seismisku un vulkānisku aktivitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits