Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Bēdīgi slavenā migrantu nometne Kalē jānojauc līdz pirmdienai

Džungļus nojauks, bet problēmas paliks

Francijas varasiestādes apgalvo, ka valsts ziemeļu pilsētas Kalē pievārtē esošā bēdīgi slavenā migrantu nometne, kas plašāk pazīstama kā Džungļi, ir atbrīvota no iemītniekiem. Tomēr mediji ziņo, ka nometnes apkaimē joprojām manāmi desmitiem migrantu, kuru vidū ir arī nepilngadīgie bez tuviniekiem.


Šonedēļ sākās migrantu Džungļos pašrocīgi būvēto mitekļu nojaukšanas darbi un nometnes iemītnieku pārvietošana uz izmitināšanas centriem visā Francijā. Bet izskan pamatotas šaubas, vai Kalē, no kurienes daudzi migranti mēģina nokļūt Lielbritānijā, tuvumā drīzumā neuzradīsies jauna nometne.

Varasiestādes apņēmušās pabeigt Džungļu nojaukšanas darbus līdz pirmdienai. Tomēr nav skaidrs, kas notiks ar migrantiem, kuri nepiereģistrējās pārvietošanai uz izmitināšanas centriem. Jau šonedēļ pienākušas ziņas, ka daļa no viņiem varētu būt devusies uz Parīzi, lai izvairītos no patvēruma pieprasīšanas Francijā, jo baidās, ka lūgums tiks noraidīts un viņus deportēs.

Kādā migrantu nometnē, kas atrodoties zem dzelzceļa tilta Parīzes ziemeļos, pēdējo dienu laikā iemītnieku skaits ir strauji palielinājies. "Divās dienās kopš Kalē nometnes slēgšanas mūsu nometnē iemītnieku skaits ir pieaudzis no diviem tūkstošiem līdz trīs tūkstošiem," nometnē strādājošā Eloīza Marī sacīja telekanālam BMF TV.

Daudzi cilvēki, kurus piespieda pamest Džungļus, apgalvo, ka viņu cerības reiz nokļūt britu salās nav izplēnējušas, bet ir tikai atliktas. Arī 2009. gadā Francijas varasiestādes mēģināja nojaukt Kalē migrantu nometni, bet plāns izgāzās. Kalē mērs Nataša Bušāra pieprasījusi Francijas valdībai garantiju, ka Džungļi "neatdzims". 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 28.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits