Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Apjomīgo darbu veica vairāk nekā 45 ilustratori

Bībeles stāsts adaptēts komiksa formātā

Komiksu izdevniecība Kingstone adaptējusi Bībeles stāstu komiksā, kas to 12 sējumos atveido ar aptuveni 10 000 zīmējumu.

Kingstone, kas pārsvarā publicē literatūru par kristīgo reliģiju, pie projekta strādājusi septiņus gadus un tajā iesaistījusi vairāk nekā 45 ilustratorus. Kopā izdevumam ir vairāk nekā 2000 lappušu, kuras ir vai nu 12 sējumos ar mīkstiem vākiem, vai trijos lielākos sējumos ar cietiem vākiem.

Izdevniecības dibinātājs Arts Eiriss atklāja, ka izvēlējies šādu attēlu un teksta formātu, jo tas "ļauj īsākā formā pastāstīt lielu un ļoti detalizētu stāstu".

"Pat tas, kurš nekad iepriekš nav lasījis Bībeli, varēs izlasīt vizuālo triloģiju un kaut nedaudz saprast pašu stāstu pamatu. Mēs šo komiksu neuzskatām par Bībeles aizstājēju, bet gan tās papildinājumu," norādīja Eiriss. Viņš atzina, ka dažas no Bībeles grāmatām bija grūti adaptēt, tāpēc nācās atrast speciālus māksliniekus, kas spētu paveikt vajadzīgo darbu.

Pat ja Bībele sastāv no 66 grāmatām, tā stāsta vienu kopīgu stāstu, un Eiriss uzsver, ka izdevniecība projekta laikā šo principu turēja augstā cieņā.

"Lai arī šis formāts svētajiem rakstiem ir neparasta pieeja, mēs centāmies saglabāt teoloģisko ideju tradicionalitāti," sacīja Eiriss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits