Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Krāpnieki īpaši aktivizējušies pirms Ziemassvētkiem

Eiropā slēdz 4500 tīmekļa vietnes, kur tirgotas viltotas preces

Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūras kampaņas ietvaros tiesībsargājošās iestādes Eiropā slēgušas vairāk nekā 4500 tīmekļa vietnes par viltotu preču tirgošanu, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

"Internets ir kļuvis par būtisku kanālu komercijai. Tā globālais tvēriens un anonimitāte ļauj pārdot gandrīz jebko jebkam jebkurā laikā. Viltotāji to zina un izmanto arvien vairāk," teikts Eiropola paziņojumā. Eiropols sācis kampaņu "Don't F***(AKE) Up" cīņai pret viltotu preču tirgošanu internetā.

Eiropols arī brīdināja, ka viltotās preces, kaut izskatās ļoti autentiskas, var radīt riskus pircēja veselībai un drošībai.

Kopīgas operācijas ietvaros 27 tiesībsargājošās aģentūras - galvenokārt no Eiropas valstīm, bet arī Kanādas un ASV - slēgušas vairāk nekā 4500 mājaslapu, kas pārdeva visdažādāko veidu preces, sākot no sporta apģērbiem un beidzot ar medikamentiem. Kopīgs visām tīmekļa vietnēm bija fakts, ka to tirgotie priekšmeti bija pazīstamu zīmolu pakaļdarinājumi.

Nīderlandes policija operācijas ietvaros pēdējo divu nedēļu laikā arī aizturējusi 12 personas.

Par to, ka pirmssvētku iepirkšanās buma laikā internetā krāpnieki īpaši sarosījušies, aizvadītajā nedēļā brīdināja arī banka Citadele, kurai vairāki klienti pēc iepirkšanās interneta veikalos sūdzējušies par to, ka tikuši apkrāpti. Banka arī norādīja, ka nav iespējams izveidot krāpniecisko tiešsaistes vietņu "melno sarakstu", jo krāpnieki ir izmanīgi un regulāri maina tīmekļa vietnes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits