Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ES aizstāv asociācijas līgumu ar Moldovu

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien pauda aizstāvības vārdus ar Moldovu noslēgtajam asociācijas līgumam, kuru tās jaunais prokrieviskais prezidents Igors Dodons solījis atcelt.

Asociācijas līgums ir "galvenais pamats ES-Moldovas divpusējām attiecībām un nodrošina stingru juridisko pamatu mūsu politiskajām un tirdzniecības saitēm", skaidroja ES ārlietu dienesta preses sekretāre Maja Kosijančiča.

"Mūsu kontakti ar Moldovas varasiestādēm ir veltīti tam, lai turpinātu sekmīgo [vienošanās] iemiesošanu Moldovas pilsoņu labā," viņa piebilda.

Pateicoties līgumam, Moldovas precēm un pakalpojumiem nodrošināta atvieglota piekļuve, turklāt ES, kas ir Moldovas galvenais tirdzniecības un investīciju partneris, piedāvā arī "būtiskas finanšu atbalsta programmas", teikts Kosijančičas paziņojumā.

Dodons otrdien pauda cerību, ka Moldovas asociācijas līgums ar ES tiks atcelts, ja viņa partija parlamentā iegūs vairākumu.

"Šī vienošanās Moldovai nav nesusi nekādus pozitīvus aspektus. Mēs pazaudējām Krievijas tirgu, bet arī mūsu eksportā uz ES bija kritums," sacīja Dodons.

Moldovā parlamenta vēlēšanas ir paredzētas 2018.gada beigās, tomēr Dodons pieļāva, ka tās varētu tikt sarīkotas jau šogad.

Viņš arī skaidri apliecināja, ka centīsies panākt dokumentu sagatavošanu, lai Moldova varētu iestāties Maskavas vadītajā Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits