Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
ES ir brīdinājusi, ka Beļģijai nespējot izlemt par atbalstu CETA, tiks atcelts ceturtdien paredzētais ES un Kanādas samits, kurā bija paredzēts parakstīt līgumu.

ES amatpersonām gaidāmas saspringtas sarunas par CETA

Eiropas Savienības (ES) amatpersonām pirmdien plānotas sarunas ar Beļģijas premjerministru Šarlu Mišelu par ES un Kanādas brīvās tirdzniecības līgumu (CETA), kura parakstīšanu pašreiz nobloķējis Beļģijas Valonijas reģions.

Kanādas tirdzniecības ministre Kristija Flīlanda piektdien pēc tikšanās ar Valonijas reģionālās valdības vadītāju sacīja, ka CETA parakstīšana kļuvusi neiespējama, tomēr Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs pauda cerību, ka līgumu vēl var izdoties glābt.

Vairāki avoti ES ziņo, ka Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam pirmdien plānota tikšanās ar Mišelu un Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru, bet pēc tam saruna ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo.

ES ir brīdinājusi, ka Beļģijai nespējot izlemt par atbalstu CETA, tiks atcelts ceturtdien paredzētais ES un Kanādas samits, kurā bija paredzēts parakstīt līgumu.

Sarunas par CETA tika pabeigtas jau 2014.gadā, taču, Eiropā pieaugot pretestībai, tā ieviešana tika kavēta. Līgums apvienotu 500 miljonus cilvēku apdzīvoto ES ar pasaulē desmito lielāko ekonomiku.

Līguma pretinieki uzstāj, ka tas dod pārlieku lielu varu daudznacionālajām kompānijām, kā arī apdraud vides un patērētāju aizsardzības standartus.

Aktīvisti arī norāda, ka CETA rada bīstamu precedentu, kas pavērs ceļu līdzīga līguma noslēgšanai starp ES un ASV jeb TTIP.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits