Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Itālijā lavīnā nopostīta viesnīca; nav ziņu, ka būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji

Itālijā, Abruco reģionā, zemestrīces izraisītas lavīnas nogruvumā sagrauta viesnīca un vairāki cilvēki gājuši bojā, vēsta BBC. Glābēji kopš nakts centušies piekļūt Rigopiano viesnīcai netālu no Gransaso kalna. "Ir vairāki bojāgājušie," pavēstījis glābšanas darbu vadītājs Antonio Kroketa. Zināms, ka viesnīcā uzturējušies līdz 30 cilvēkiem.

Ēkai daļēji iebrucis jumts, par ko vietējie iedzīvotāji ziņojuši neatliekamās palīdzības dienestiem, taču sniega vētrā bloķēti ceļi, tādēļ piekļūšana nelaimes skartajai ēkai bijusi apgrūtināta, glābēji ar slēpju palīdzību tai piekļuvuši vien nakts vidū.

"Ir daudz mirušo," paziņoja Antonio Kroketa, kurš vada Alpu policijas grupu, kas mēģina piekļūt no ārpasaules nošķirtai viesnīcai, vēsta LETA. Civilās aizsardzības departaments pavēstīja, ka pēc lavīnas pazuduši 30 cilvēki.

Līdz šim dzīvi no sniega izraksti divi cilvēki, kuri atradās automašīnā pie viesnīcas, liecina varasiestāžu ziņotais.
Lai piekļūtu viesnīcai, glābēji ar lāpstām rokas cauri sniega sienai.

Pamatīgā sniega daudzuma dēļ ātrās palīdzības un citu glābšanas dienestu automašīnas vēl nav tikušas cauri ceļiem.

Jau vēstīts, ka Itālijas vidienē trešdien četru stundu laikā notika četras zemestrīces. Zemestrīces bija jūtamas Lacio, Markes un Abruco reģionos, kā arī 100 kilometrus attālajā Romā. Epicentrs atradās deviņu kilometru dziļumā uz dienvidiem no Amatričes pilsētiņas.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Ārlietu ministrijā, vēstniecība Itālijā regulāri uztur saziņu ar Itālijas pārstāvjiem saistībā ar notikušo lavīnas nogruvumu. Pašlaik nav ziņu, ka negadījumā būtu cietušu Latvijas valstspiederīgie.

Jau vēstīts, ka Itālijas vidienē trešdien četru stundu laikā notika četras zemestrīces. Zemestrīces bija jūtamas Lacio, Markes un Abruco reģionos, kā arī 100 kilometrus attālajā Romā. Epicentrs atradās deviņu kilometru dziļumā uz dienvidiem no Amatričes pilsētiņas.

Zemestrīces laupīja viena cilvēka dzīvību, un viens cilvēks tiek uzskatīts par pazudušu.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

Mamma
M
Vēe... kur ir žurnālistu tolerance? Virsrakstā jau gan būtu jābūt, ka daudz bojāgājušo, nevis nav cietušo no Latvijas...
pseido-ziņas
p
Āfrikā satrakojies zilonis; nav ziņu, ka būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji Kādā Austrālijas pludmalē šodien peldēja daudz haizivis!; nav ziņu, ka būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji utt...
Abruco Montagne
A
"Epicentrs atradās deviņu kilometru dziļumā uz dienvidiem no Amatričes pilsētiņas." Tad jau atliek secināt, ka epicentra atskaites sistēma ir elle...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits