Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas amatpersonas sveic Tajāni ar uzvaru EP prezidenta vēlēšanās

Latvijas amatpersonas sveic Eiropas Tautas partijas (ETP) pārstāvi Antonio Tajāni ar otrdien Eiropas Parlamenta (EP) prezidenta vēlēšanās gūto uzvaru.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) sociālajā vietnē Twitter apsveica Itālijas pārstāvi ar uzvaru un novēlēja veiksmi darbā, risinot problēmas, ar kurām nākas saskarties Eiropas Savienībai (ES).

Tāpat savu apsveikumu sociālajā vietnē Twitter paudis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kurš jaunajam EP prezidentam, kas amatā nomainījis līdzšinējo Vācijas pārstāvi Martinu Šulcu, norādījis, ka vēlas sadarboties, ceļot ES labklājību.

Gatavību sadarboties ar jauno EP prezidentu paudis arī Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (Vienotība), kurš atbild arī par finanšu stabilitāti, finanšu pakalpojumiem un kapitāla tirgu savienību.

Kā ziņots, par EP jauno prezidentu otrdien ievēlēts Itālijas konservatīvo pārstāvis Tajāni, kurš pārspējis sociālistu izvirzīto Pitellu. Tajāni ceturtajā kārtā ieguvis 351 balsu.

Pirms tam Tajāni guva pārliecinošu uzvaru visās trijās iepriekšējās balsošanas kārtās, uzveicot Džanni Pitellu, bet pārējie četri kandidāti katrā kārtā saņēma vien dažus desmitus balsu un pēc trešās kārtas atkrita.

Tajāni atbalstīja arī liberāļu frakcija Eiropas Liberāļu un demokrātu alianse (ALDE), kas ar ETP noslēdza vienošanos par sadarbību nolūkā vērsties pret populistiem un eiroskeptiķiem.

Tajāni amatā nomaina vācieti Martinu Šulcu, kurš pārstāvēja sociālistu frakciju.

Ar Tajāni uzvaru konservatīvo rokās nonākuši visi trīs augstākie ES amati, jo Eiropas Komisijas prezidents krēslu ieņem Žans Klods Junkers, bet Eiropadomes prezidents ir Donalds Tusks. Viņi abi arī nākuši no ETP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits