Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Meja ar Skotijas, Velsas un Ziemeļīrijas līderiem runās par Brexit

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien Londonā tiksies ar Skotijas, Velsas un Ziemeļīrijas premjerministriem, domājams, sagaidot prasību ļaut katram no šiem reģioniem balsot par valdības plāniem, domājot par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Mejai tikšanās paredzēta ar Skotijas premjerministri Nikolu Stērdženu, Velsas premjerministru Karvinu Džonsu kā arī Ziemeļīrijas premjerministri Arlīnu Fosteri un vicepremjeru Martinu Makginesu.

23.jūnijā notikušajā referendumā par Lielbritānijas dalību ES vairums balsotāju Anglijā un Velsā nobalsoja par izstāšanos no bloka, bet Skotijā un Ziemeļīrijā - par palikšanu tajā.

Vēstulē Mejai pirms plānotās tikšanās Stērdžena aicināja katra reģiona parlamentam dot iespēju balsot par Londonas Brexit plāniem.

"Es arī atbalstu priekšlikumu, ka ierosināto sarunu paketi vajadzētu iesniegt balsojumā katrā no četriem Lielbritānijas parlamentiem un asamblejām," viņa uzsvēra. Arī Džonss pie Mejas vērsies ar līdzīgu vēstuli, norādot, ka visiem četriem parlamentiem vajadzētu balsot par galīgo vienošanos ar ES.

Meja ir pavēstījusi, ka Skotija, Velsa un Ziemeļīrija varēs piedalīties centrālās valdības plānos ar jauna foruma palīdzību, ko vadīs izstāšanās no ES sarunu ministrs Deivids Deiviss.

Lielākais domstarpību avots ir Lielbritānijas spējā arī turpmāk uz priviliģētiem noteikumiem piekļūt ES vienotajam tirgum. Dauningstrīta nav atklājusi savus plānus detaļās, tomēr norādījusi uz "smagā Brexit" iespēju, ziedojot piekļuvi vienotajam tirgum, lai atgūtu kontroli pār imigrāciju.

Kā ziņots, Meja pavēstījusi, ka Lielbritānija līdz nākamā gada marta beigām iedarbinās ES Lisabonas līguma 50.pantu, kas regulē dalībvalsts izstāšanās sarunu procedūru divu gadu garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits