Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Pamatdarbam nelegālās migrācijas ierobežošanas jautājumā jānotiek Āfrikas valstīs, uzskata premjers Māris Kučinskis

Meklē risinājumus nelegālās migrācijas un eiroskepticisma mazināšanai

Maltā pagājušajā nedēļā notikušajā Eiropadomes neformālajā samitā, kurā piedalās arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji vienojās par deklarāciju turpmākai nelegālās migrācijas samazināšanai, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Deklarācija paredz palīdzību Āfrikas valstīm, galvenokārt Lībijai, caur ko uz Eiropu dodas patvēruma meklētāji, un šāds solis sperts, lai veicinātu nelegālās migrācijas mazināšanu, novēršot šo cilvēku došanos uz Eiropu, skaidro Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kučinskis norāda, ka nepieciešams veicināt sadarbību ar Lībiju, lai samazinātu nelegālās migrācijas plūsmu uz Eiropu. "Aktīvi jāstrādā, jāmeklē risinājumi, iespējami efektīvāk mazinot iespēju, ka Eiropā nekontrolēti iekļūst liels skaits nelegālo migrantu. Pamatdarbam jānotiek Āfrikas valstīs," uzsver Ministru prezidents.

Šim jautājumam arī turpmāk tiks pievērsta īpaša uzmanība, ņemot vērā, ka nestabilā iekšpolitiskā un drošības situācija Lībijā rada papildu riskus nelegālās migrācijas plūsmas pieaugumam. "Nozīmīgs instruments nelegālās migrācijas un tās pamatcēloņu risināšanā, īpaši attiecībā uz Centrālo Vidusjūras migrācijas ceļu, ir jaunais partnerības satvars sadarbībai ar nelegālās migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm. Lai novērstu nelegālās migrācijas plūsmas no Lībijas un kaimiņvalstīm, ES jau īsteno Frontex kopējo operāciju, ES robežu atbalsta misiju Lībijā, kas sniedz atbalstu sauszemes robežas uzraudzībā, un citus pasākumus," skaidro Vaivars. 

Maltas, kas janvārī rotācijas kārtībā pārņēma ES prezidējošās valsts pienākumus, amatpersonas domā, ka ES bijusi pārāk gausa reakcijā gan uz finanšu, gan uz migrācijas krīzi, un sola rīkoties, vienlaikus izrādot pragmatismu. "Pastāv uzticības deficīts, jo vērojams rīcības deficīts," uzskata Maltas vicepremjers Luijs Grehs.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 7.februāra, numurā!

Top komentāri

Frontex un Co palidz nelegalas migr
F
Kaa var vienoties ar Libiju, kuraa nemaz nav valdibas, par ko vienoties?! Politiku tuvredziba un idiotisms sausmina! Ir tik viegli apturet nelegalo migraciju. Nelegals ir likumparkapums, tatad attiecigi ir jareagee, nevis javed visus likumparkapejus uz Eiropu, jaedina, jaizmitina utt.! Maitas jus esiet politiki!
ta nu gan
t
Risinājumam der tie paši priekšlikumi, kas pirms pāris gadiem: -atcelt jebkādus "bēgļu" pabalstus. -izdzīt no jūras Ārstus bez robežām , ES ŗobežapsardzi. politnekorektais risinājums- robežapsardzei izdalīt kaujas munīciju glābšanas vestu vietā (Domāju, ka pie pirmo divu punktu izpildes nebūtu nepieciešams jaunas plūsmas apturēšanai) Cita risinājuma vienkārši nav. Ko viņi grib vienoties ar Lībiju? Ka Lībijā visai Āfrikai, Bangladešai, Afganistānai, Sīrijai utt utjpr tiks maksāti pabalsti tik lieli kā Vācijā?
hohma
h
Sponsoreet Liibiju ir izmesta nauda veejaa!!!Varbuut labaak tomeer tos migrantus nelaist eiropaa un aizveert robezhas,tas buutu leetaak .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits