Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Merkele reitingu līdere pirms rudenī gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām

Vācijas Bundestāga vēlēšanās, kas saskaņā ar valdības lēmumu notiks 24. septembrī, pašlaik pārliecinoša līdere saskaņā ar sabiedriskās domas aptaujām ir pašreizējā Vācijas kanclere Angela Merkele, vēsta Vācijas mediji.

Līdz ar vēlēšanu datuma, kas gan vēl jāapstiprina Vācijas prezidentam Joahimam Gaukam, noteikšanu sāksies priekšvēlēšanu kampaņa. Merkele to prognozējusi īpaši sarežģītu daudzo liberālās imigrācijas politikas opozicionāru dēļ.

Pašlaik Merkele pirms rudenī gaidāmajām vēlēšanām ir pārliecinošā līderpozīcijā - kristīgo demokrātu bloks (CDU/CSU) ir stiprākais politiskais spēks ar 38% atbalstu, bet tam ar vien 11% vēlētāju atbalstu seko sociāldemokrāti (SPD), kuri ir Merkeles "lielās koalīcijas" partneri.

Savukārt gan par kreiso ekstrēmistu partiju Die Linke (Kreisie), gan "zaļajiem" būtu gatavi balsot 9%, bet par biznesa interešu aizstāvjiem brīvajiem demokrātiem (FDP) - 6%.

Top komentāri

OO
O
Mēs jau zinām, kā klājas reitingu līderiem.
fake news
f
ja palasa vācu soctīklus un kaut vai merkeles FB lapas komentārus, aina izskatās stipri citāda. bet tas nekas, visu tautu tēvu staļinu arī visi mīlēja un viņš bija populārākais politiķis plašajā padomju zemē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits