Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

MI6: Lielbritānija sastopas ar nepieredzētiem terora draudiem

Lielbritānija sastapusies ar bezprecedenta terora draudiem, kas nemazināsies, līdz nebūs beidzies Sīrijas pilsoņkarš, ceturtdien atzina britu ārējā izlūkdienesta MI6 vadītājs Alekss Jangers.

Kopš 2013.gada jūnija britu varasiestādes izjaukušas 12 teroristu sazvērestības, žurnālistiem atzina Jangers, vienlaikus brīdinot, ka "slepkavnieciski efektīvais" džihādistu grupējums Islāma valsts turpina plānot uzbrukumus no Sīrijas, neraugoties uz nesenajiem militārajiem zaudējumiem.

"Sīriešu nožēlojamais stāvoklis turpina pasliktināties. Es nevaru ar lielu pārliecību pateikt, ko mums nesīs nākamais gads," pirmajos publiskajos komentāros kopš stāšanās amatā 2014.gadā sacīja Jangers.

"Bet vienu lietu es zinu skaidri - mēs nevaram būt pasargāti no draudiem, kas izriet no šīs valsts (Sīrijas), līdz pilsoņkarš nebūs beidzies."

Viņš arī brīdināja, ka "hibrīdkarš", kas ietver kiberuzbrukumus un propagandu, kļūst par "arvien bīstamāku parādību", kas Rietumu demokrātijām rada "fundamentālus draudus".

Viņš centās mazināt bažas saistībā ar nestabilitāti, kas varētu rasties Brexit rezultātā un Donaldam Trampam nākot pie varas ASV, sakot, ka cer uz "kontinuitāti" britu izlūkdienesta attiecībās ar Eiropas Savienību un ASV.

"Šīs attiecības ir ilgstošas, un personīgās saites mūsu starpā ir spēcīgas," viņš sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits