Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Krievija nepilna mēneša laikā zaudējusi divus kara lidaparātus, tiem iegāžoties jūrā pie bāzes kuģa "Admirālis Kuzņecovs"

Eksperts par Su-33 avāriju: Problēma nav lidmašīnās, bet bāzes kuģī

Militārais eksperts, žurnāla Tēvzemes Arsenāls galvenais redaktors Viktors Murahovskis uzskata, ka Krievija savus iznīcinātājus Vidusjūrā zaudē nevis pašu lidaparātu tehnisku ķibeļu vai pilotu kļūdu dēļ, bet tāpēc, ka bojātas nosēšanās iekārtas uz paša lidmašīnu bāzes kuģa Admirālis Kuzņecovs.

Pēc tam, kad 3.decembrī pēc neveiksmīgas nosēšanās jūrā pie bāzes kuģa iegāzās Krievijas kara lidaparāts Su-33, eksperts medijam Meduza komentārā skaidro - problēma varētu būt tā, ka bāzes kuģis pēc ilgstošas uzturēšanās polārā klimata zonā nav pienācīgi pārbaudīts un nav veikta nepieciešamā apkope kritiski svarīgām iekārtām uz kuģa, šajā gadījumā trosēm un mehānismiem, kas palīdz reaktīvajiem iznīcinātājiem strauji apstāties pēc nosēšanās uz kuģa klāja īsā skrejceļa. Kuģim tika veikta apkope 2015.gadā, bet, kā uzskata Murahovskis, šie elementi nav nomainīti.

Lai palīdzētu lidaparātam apstāties uz īsā skrejceļa, kur nav iespējams nobremzēt vien ar lidmašīnas dzinējiem un bremzēm, iznīcinātāji pirms nosēšanās izlaiž āķi, kas aizķer uz bāzes kuģa skrejceļa novietoto trosi. Tā pievienota mehānismam, kas strauji, bet tā, lai nebojātu lidaparātu, palīdz to apturēt pirms skrejceļa beigām.

Murahovskis skaidro, ka trose vienkārši neizturēja slodzi. "Jautājums vien ir - vai trose pārplīsa uz klāja, vai arī tā atdalījās no mehānisma, kas nodrošina berzi," pauž eksperts. Viņš gan norāda, ka līdzīgas ķibeles atgadījušās arī uz ASV lidmašīnu bāzes kuģiem.

Jāatgādina, ka vienu lidaparātu Krievijas gaisa spēki pie Sīrijas krastiem zaudēja arī 13.novembrī - tolaik jūrā iegāzās MiG-29. 








 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits