Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kremlis atbalsta Trampa izteikumus par NATO

Kremlis pirmdien atbalstīja jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumus, kuros viņš nodēvēja NATO par savu laiku pārdzīvojušu un novecojušu organizāciju.

"NATO patiešām ir [pagātnes] palieka, un mēs tam piekrītam. Mēs sen esam runājuši par mūsu uzskatiem par šo organizāciju, kuras sistēmiskais mērķis ir konfrontācija," žurnālistiem sacīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Tā kā NATO ir orientēta uz konfrontāciju, visa tās struktūra ir pakārtota konfrontācijas ideāliem, nez vai to var nosaukt par mūsdienīgu organizāciju, kas atbilst stabilitātes, vienmērīgas attīstības un drošības idejām," piebilda Peskovs.

Komentējot Trampa teikto, ka viņš rosinās atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas apmaiņā pret kodolieroču samazināšanas līgumu ar Maskavu, Peskovs norādīja, ka vispirms jāsagaida, kamēr Tramps būs stājies Savienoto Valstu prezidenta amatā, lai varētu vērtēt viņa iniciatīvas.

"Būsim pacietīgi, pagaidīsim, kamēr Trampa kungs būs stājies ASV prezidenta amatā, un pēc tam dosim vērtējumu tām vai citām inicatīvām," sacīja Kreivijas prezidenta preses sekretārs.

Jau ziņots, ka svētdien publicētā intervijā laikrakstiem Bild un The Times Tramps teica, ka NATO ir novecojusi alianse, kas nav apgrūtinājusi sevi ar cīņu pret terorismu.

"NATO ir problēmas. Tā ir novecojusi, jo tā tika iecerēta pirms daudziem, daudziem gadiem," uzsvēra Tramps.

Jaunievēlētais ASV prezidents intervijā arī paziņoja, ka rosinās atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas apmaiņā pret kodolieroču samazināšanas līgumu ar Maskavu.

Viņš pavēstīja, ka vēlas "ievērojami samazināt" abu vadošo kodollielvalstu - ASV un Krievijas - kodolieroču arsenālus.

"Viņiem ir sankcijas pret Krieviju - paskatīsimies, vai mēs varam noslēgt labas vienošanās ar Krieviju. Viens iemesls būtu tas, ka, manuprāt, kodolieroču skaitam būtu jābūt krietni mazākam un ievērojami samazinātam," Trampa teikto citēja laikraksts.

"Krievija sankciju dēļ smagi cieš, bet es domāju, ka var notikt kas tāds, kas dos labumu daudziem cilvēkiem," piebilda jaunievēlētais prezidents.

Trampa inaugurācija ASV prezidenta amatā paredzēta piektdien.

Top komentāri

zvirbulēns
z
NATO patiesi ir novecojis veidojums, faktiski nespējīgs ātri reaģēt. Latvijai jāgatavo un jānoslēdz divpusēji līgumi ar ASV, Lielbritāniju, Vāciju, kuros būtu ietverts tagadējais NATO 5. panta nosacījums. Mums nevajag NATO, mums vajag kodolvalsti, kura Krievijas agresijas gadījumā, tūlīt dotu tai atomtriecienu. Vienkārši un saprotami.
Kremlis no laimes apdirsās !
K
Kremlis no laimes apdirsās !
nahal Volodja
n
Vot i vsja igra kremļa ! Viss skaidrs >kremlis gatavojas uzbrukumam !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits