Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
T-80 tiks modernizēts, lai tā kaujas spējas tuvinātu T-90 modelim, kas pašreiz ir galvenais Krievijas spēku kaujas tanks

Ziņojums: Krievija "atdzīvinās" 3000 padomju laika T-80 tankus

Krievijas bruņotie spēki aprīkos ar jaunu tehnoloģiju līdz pat 3000 padomju laika tankus T-80, lai tos atkal iekļautu aktīvi izmantojamās tehnikas sarakstā, militārajam avotam Jane's Defence Weekly paziņojis avots aizsardzības industrijā.

Tādējādi Krievija cer pirmā izlaiduma T-80, kurš bruņojumā iekļauts 1976.gadā, kaujas spējas tuvināt pašreiz Krievijas bruņoto spēku galvenā kaujas tanka T-90 spējām.

Tanku modernizācija tikšot uzsākta nākamgad. Plānots uzlabot gan tanku aizsardzību, aprīkojot tos ar modernām aktīvi reaktīvajām bruņām, gan uzlabot tanka tēmēšanas sistēmas un jaudas ģeneratoru. Modificētie tanki būšot piemēroti ekspluatācijai gan Sibīrijā, gan Arktikā, gan Tālajos Austrumos, paudis avots.

Britu izdevums Independent vēsta, ka pašlaik aktīvajā bruņojumā Krievijai ir aptuveni pustūkstotis T-80 tanku. 

T-80 tanku "atdzīvināšana" notiek brīdī, kad Krievijas bruņotie spēki gaida sava jaunā tanka Armata iekļaušanu aktīvajā bruņojumā. Vairākas Rietumvalstis jau paudušas bažas, šauboties par savu tanku spēju stāties pretī Krievijas tanku arsenāla topošajam papildinājumam T-14 Armata.

Britu militārais izlūkdienests brīdinājis, ka jaunais Krievijas tanks esot vieglāks, ātrāks un radariem grūtāk fiksējams kā jebkurš no Rietumu konkurentiem. Ziņojumā minēts, ka Armata iespējams aprīkot ar to pašu radaru sistēmu, kādu izmanto Krievijas Gaisa spēku iznīcinātāji. Armata apkalpošanai nepieciešami vien divi cilvēki (parasti moderno tanku apkalpēs ir trīs vai četri cilvēki), kuri atradīsies izolētā, labi bruņotā nodalījumā. Kremlis paziņojis, ka no 2018.gada plāno ik gadu saražot 120 šādu tanku.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits