Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Mosulas apkaimē varētu būt atlikuši aptuveni 2000 "Islāma valsts" kaujinieku

Kopš Mosulas atbrīvošanas operācijas sākuma nogalināti aptuveni 900 džihādistu

Kopš sākusies Irākas spēku vadītā operācija Mosulas pilsētas atgūšanai, nogalināti 800 līdz 900 džihādistu grupējuma Islāma valsts kaujinieku, pavēstījis ASV bruņoto spēku Centrālās pavēlniecības komandieris ģenerālis Džozefs Votels.


"Mēs rēķinām, ka tikai ar Mosulu saistītajās operācijās pēdējās pusotras nedēļas laikā viņi, iespējams, nogalinājuši apmēram 800 līdz 900 Islāma valsts kaujinieku," intervijā aģentūrai AFP atklāja Votels.

Irākas drošības spēki un kurdu zemessardzes Pešmerga kaujinieki diezgan strauji tuvojas Mosulai no vairākām pusēm. Līdz šim operācija, kas sākās pirms desmit dienām, koncentrējusies uz ciemiem un pilsētām ap Mosulu, un cīņas varētu kļūt sīvākas, sākoties kaujām pašā pilsētā.

ASV sākotnēji lēsa, ka Mosulā atrodas 3500 līdz 5000 džihādistu kaujinieku. Tika uzskatīts, ka vēl apmēram 2000 atrodas Mosulas reģionā.

Votels uzsvēra, ka ir grūti sniegt precīzus skaitļus, jo Islāma valsts kaujinieki pārvietojas pa pilsētu un iejūk vietējo iedzīvotāju pūlī.

Islāma valsts ir zaudējusi spēju pārvietoties lielās autokolonnās, kas apgrūtina iespējas aizvietot kaujiniekus, ja tie zaudēti lielā skaitā.

Tomēr ASV vadītā koalīcija norādījusi, ka džihādisti joprojām var pārvietoties mazākās grupiņās. Koalīcija iepriekš ir paziņojusi, ka tā nemēra operācijas efektivitāti pēc pretinieka ciesto dzīvā spēka zaudējumu apmēra.

Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu kopš 2014.gada vidus kontrolē Islāma valsts, kas to ieņēma straujā uzbrukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits