Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Krievija noraida ANO amatpersonas pārmetumus par Alepo

Krievija trešdien apsūdzēja aizspriedumos un augstprātībā ANO palīdzības nozares vadītāju Stīvenu O'Braienu, kurš ANO Drošības padomē apgalvoja, ka Alepo Krievijas un Sīrijas bombardēšanas rezultātā pārvērtusies par "slepkavošanas zonu".

"Sīrijas un Krievijas spēki bombardē mierīgos iedzīvotājus, un, ja viņi [bombardēšanā] izdzīvo, viņi rīt nomirs no bada," sacīja O'Braiens. "Alepo būtībā kļuvusi par slepkavošanas zonu".

Reaģējot uz šiem apgalvojumiem, Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins norādīja, ka O'Braiens nācis klajā ar "augstprātīgām piezīmēm" un nav pienācīgi novērtējis faktu, ka Krievija Alepo pasludinājusi humāno pauzi, kas tika ievērota astoņas dienas.

Diplomāts vainoja nemierniekus un ar Al Qaeda saistītos džihādistus, ka viņu dēļ neveiksmi cietis ANO plāns par ievainoto evakuēšanu no Alepo. Viņš arī norādīja, ka ANO amatpersona nav objektīvi izklāstījusi faktus.

"Lūdzu, pietaupiet šāda veida ziņojumus romānam, kuru jūsu kādu dienu varētu uzrakstīt," vēršoties pie O'Braiena, sacīja Čurkins.

Ar Krievijas kara aviācijas atbalstu Sīrijas armija Alepo 22.septembrī sāka uzbrukumu, nemierniekiem atkarojot vienu kvartālu pēc otra, cenšoties bruņotās opozīcijas grupējumus padzīt no šīs pilsētas pavisam.

Krievija Rietumu pārmetumus par piedalīšanos Alepo operācijā noraidījusi un uzsver, ka viens no nemiernieku grupējumiem, pret kuriem šajā pilsētā izvērsts uzbrukums, ir ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautais džihādistu grupējums Al Nusra.

Krievija ir gatava atjaunot ugunspārtraukšanas režīmu Sīrijā, otrdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija, vienlaikus uzsverot, ka, lai tas notiktu, mēreno Sīrijas nemiernieku grupējumiem ir jānorobežojas no teroristiem.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits