Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Sīrijas konflikts bija pirmā reize, kad Admirālis Kuzņecovs izmantots kaujā. Viss gan negāja tik gludi - nosēšanās laikā avarēja divas lidmašīnas

Krievijas Admirālis Kuzņecovs pametīs Sīrijas piekrastes ūdeņus

Krievija samazina savu klātbūtni Sīrijā, sākot ar karaflotes atsaukšanu no Vidusjūras pie Sīrijas krastiem. Tostarp projām no operāciju rajona dosies arī Krievijas vienīgais lidmašīnu bāzes kuģis Admirālis Kuzņecovs, vēsta ziņu aģentūra Associated Press. Par šādu lēmumu piektdien paziņojis Krievijasb ruņoto spēku Ģenerālštāba vadītājs ģenerālis Valērijs Gerasimovs.

 

Krievijas valdības kontrolētā ziņu aģentūra TASS citējusi Gerasimovu, kurš paudis, ka "bruņoto spēku klātbūtne Sīrijā tiek samazināta saskaņā ar armijas virspavēlnieka Vladimira Putina lēmumu". Sīkākas detaļas par kontingenta samazināšanu Gerasimovs nesniedza.

Jāatgādina, ka kaujas uzlidojumus lidmašīnas, paceļoties no bāzes kuģa Admirālis Kuzņecovs, uzsāka novembra vidū. Tā bija pirmā reize, kad Krievija šo kuģi pielietojusi reālā kaujas operācijā. Tiesa gan, ne viss gāja gludi - iespējams, bojātu nosēšanās palīgmehānismu vai nodilušu trošu dēļ Krievija zaudēja divus lidaparātus. Novembra beigās nosēšanās laikā jūrā iegāzās MiG-29, bet decembra sākumā līdzīgs liktenis piemeklēja Su-33 lidaparātu.

Krievijas aviācijas atbalsts bija būtiska palīdzība Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma spēkiem, ļaujot no nemierniekiem vairāku nedēļu laikā atkarot Alepo pilsētas austrumu rajonus, kuri opozicionāru kontrolē bija četrus gadus.

Pēc ieilgušām sadursmēm starp Asada spēkiem un opozicionāriem, kuru rezultātā kritiskā situācijā nonāca arī aplenktajos rajonos mītošie civiliedzīvotāji, decembra pirmajā pusē paziņots, ka kauja par Alepo ir galā. Drīz pēc sākta civiliedzīvotāju un atbruņotu kaujinieku evakuācija, kas gan sākumā negāja tik raiti, kā iecerēts. Alepo austrumu rajonu evakuācija tika pabeigta pirms Ziemassvētkiem.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits