Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sīrija apsūdz Izraēlu raķešu triecienā armijas lidostai pie Damaskas

Sīrija piektdien apsūdzēja Izraēlu, ka tā raidījusi raķetes, kas trāpījušas netālu no armijas lidlauka uz rietumiem no Damaskas, kā arī brīdināja Telavivu par atbildes soļiem. Pēc Sīrijas valdības sniegtās informācijas, šis esot jau trešais šāds incidents pēdējā laikā.

Īsi pēc pusnakts no Tibērijas ezera apkaimes raidītas vairākas raķetes, kas trāpījušas līdzās Mezes armijas lidlaukam, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA. 

Izraēla ar saviem uzbrukumiem palīdz "teroristu grupējumiem", kas cīnās pret Sīrijas valdību, paziņojumā skaidroja Sīrijas armija.

"Sīrijas armijas pavēlniecība un bruņotie spēki brīdina izraēliešu ienaidnieku par atbildes soļiem uz šo kliedzošo uzbrukumu un uzsver, ka tā turpinās karu ar terorismu," teikts armijas paziņojumā. Ziņu avoti drošības spēkos pavēstīja Vācijas ziņu aģentūrai DPA, ka uzbrukumā nogalināti vismaz četri cilvēki.

Izraēla par pēdējo incidentu nav sniegusi nekādus komentārus.

Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans nesen no jauna atkārtoja savas valdības nostāju, ka tā neiesaistīties Sīrijas karā.

Pilsoņu karš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm, karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.
Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugun spārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits