Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievi ieņem Abhāzijas pludmales

Ekonomisku un ģeopolitisku iemeslu dēļ Krievijas iedzīvotāji šogad vairs nedodas atpūsties uz kūrortiem Turcijā un Ēģiptē. Tā vietā viņi izvēlas Gruzijas separātisko Abhāzijas reģionu, kas piedāvā ļoti lētu viesmīlību.

Vēl pērnvasar Ēģiptes un Turcijas populārākajos kūrortos vai ik uz soļa bija dzirdama krievu valoda, jo tūkstošiem Krievijas iedzīvotāju atvaļinājumu pavadīja Hurgadā, Šarm eš Šeihā vai Antaljā, kas spēja piedāvāt augstu komfortu par samērā zemām cenām. Taču Krievijas pasažieru lidmašīnas eksplozija virs Ēģiptes un Kremļa attiecību pasliktināšanās ar Turciju dramatiski samazinājušas krievu atpūtnieku plūsmu uz šīm siltajām zemēm. Šī gada pirmajos piecos mēnešos krievu tūristu skaits Turcijā sarucis par 95 procentiem, ziņo BBC.

Tūrisma aģentūras kā alternatīvu Turcijai un Ēģiptei šosezon piedāvā Taizemi un Indiju, bet ekonomiskās krīzes un rubļa zemās vērtības dēļ uz šīm Āzijas valstīm braukt atpūsties var tikai ļoti turīgi krievi. Krievijas vidusšķirai par dārgu ir atpūta arī olimpiskajos Sočos, kuros cenas ir krietni augstākas, bet servisa līmenis daudz zemāks nekā Turcijas un Ēģiptes kūrortos. Savukārt atpūtas braucienus uz 2014. gadā anektēto Krimas pussalu apgrūtina tas, ka teritorijai nav sauszemes savienojuma ar Krieviju – uz Ukrainai atņemto reģionu var nokļūt tikai pa gaisu vai ar prāmi, šķērsojot Kerčas šaurumu. Tādēļ arvien vairāk krievu atvaļinājumu pavadīt dodas uz Gruzijas separātisko Abhāzijas reģionu, kuras vienpusēji pasludināto neatkarību atzinusi arī Krievija. Arī Krievijā strādājošās starptautiskās tūrisma firmas – par spīti Gruzijas iebildumiem – savos piedāvājumos iekļāvušas ekskursijas uz šo nelielo reģionu pie Melnās jūras.

Nelielais Abhāzijas reģions atrodas Gruzijas ziemeļrietumos, no vienas puses to ieskauj Melnā jūra, bet no otras – Kaukāza kalni. Juridiski teritorija atrodas Tbilisi pārvaldībā, to par Gruzijas sastāvdaļu atzīst arī vairākums ANO dalībvalstu, tomēr faktiski Abhāzija jau vairāk nekā 20 gadu nav Gruzijas kontrolē.

Visu rakstu lasiet šīs nedēļas žurnālā SestDiena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena