Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Knicks komanda vēl var ievērojami progresēt, uzskata Porziņģis

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas Knicks pēc vasarā veiktajām lielajām sastāva pārmaiņām vēl ir daudz vietas progresam, uzskata latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Jaunās NBA sezonas atklāšanas mačā otrdien Porziņģis iemeta 16 punktus, tomēr Knicks ar viesos ar 88:117 cieta bezierunu zaudējumu līgas pagājušās sezonas čempionei Klīvlendas Cavaliers.

Ja pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, otrajā pretinieki bija ievērojami pārāki.

"Viņi sāka realizēt metienus, kurus nevarēja trāpīt pirmajā puslaikā, skatītāji viņu atbalstīja, bet mēs nepaveicām to, kas nepieciešams, neatgriezāmies aizsardzībā," zaudējumu atcerējās Porziņģis, paužot, ka Knicks komandai nepieciešams trāpīt savus metienus. "Mums vēl ir daudz kur augt kā komandai. Jāmeklē saikne uzbrukumā, bet jau tagad jākļūst labākiem aizsardzībā."

Knicks šo sezonu ir sākusi ar lielām izmaiņām, jo pie komandas stūres stājies Džefs Hornačeks. Vēl lielākas izmaiņas notikušas sastāvā. Ņujorkas klubā vairs nespēlē viens no pagājušās sezonas līderiem aizsargs Ārons Aflalo (pārcēlies uz Sakramento Kings), pieredzējušais spāņu saspēles vadītājs Hosē Kalderons (Losandželosas Lakers), centrs Robins Lopess, saspēles vadītājs Džerians Grānts (abi - Čikāgas Bulls), Kevins Serafans (Indiānas Pacers) un Deriks Viljamss (Maiami Heat), kā arī vēl citi basketbolisti, kuriem gan iepriekšējā sezonā nebija būtiskas lomas.

Līdz ar lielo aizgājušo skaitu Knicks rindas papildinājuši tikpat daudz citu basketbolistu. Nozīmīgākais ieguvums ir 2011.gada līgas vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs, kurš apjomīgā maiņas darījumā tika iemainīts no Bulls, taču iepriekšējās sezonās viņš regulāri guvis savainojumus, kas liedzis atgriezties iepriekšējos augstumos. Ņujorkas komandas sastāvā tagad spēlē arī francūzis Žoakims Noā, kurš kā brīvais aģents arī pārnāca no Bulls, kā arī tādi pazīstami basketbolisti kā Brendons Dženingss (Orlando Magic) un Kortnijs Lī (Šarlotes Hornets). Tāpat vienībai pievienojušies divi Eiropā pazīstami basketbolisti - kādreizējais Porziņģa komandas biedrs Spānijas klubā Sevilla Villijs Ernangomess un viens no Lietuvas izlases līderiem Mindaugs Kuzminsks, kurš iepriekšējos gadus pārstāvēja spāņu vienību Malagas Unicaja.

Porziņģis jaunās sezonas pirmajā mačā tika pie vairākiem brīviem metieniem un latvietis atzina, ka tas ir tieši Knicks zvaigžņotā sastāva dēļ.

"Tie ir augļi faktam, ka komandā ir tādi spēlētāji kā Deriks, Brendons un Melo (Karmelo Entonijs), kuri piesaista uzmanību un ļauj man būt brīvam," Porziņģis solīja, ka būs gatavs realizēt radušās iespējas.

Jau vēstījām, ka otrdien savu debiju piedzīvoja cits latvietis Dāvis Bertāns, kurš nospēlēja četras minūtes un guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda izbraukuma mačā neatstāja cerības uz panākumu pagājušās sezonas līgas finālistei Goldensteitas Warriors.

Bertāns kļuva par ceturto latvieti vēsturē, kurš spēlējis NBA, sekojot Gundaram Vētram, Andrim Biedriņam un Porziņģim. Tāpat šī kļuvusi par pirmo reizi līgas vēsturē, kad vienlaicīgi spēlē divi latvieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi