Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Parinot līgumus arī uz trešo un ceturto sezonu, latvietis kopā saņems ap 18,6 miljoniem dolāru (16,8 miljonus eiro).

Knicks pagarina līgumu ar Porziņģi arī uz 2017./18.gada sezonu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas Knicks otrdien pilnīgi prognozējami izmantojusi sev pienākošos iespēju un vienpusēji pagarinājusi līgumu ar latviešu talantu Kristapu Porziņģi arī uz 2017./18.gada sezonu, ziņo ESPN.

2015.gada NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģis tika izvēlēts ar augsto ceturto numuru. Izvēles procesa pirmajā kārtā spēlētājam garantē automātisku līgumu, tomēr pirms tam bija jāizpērk Porziņģa līgums no Spānijas čempionāta komandas Sevilla, ko turklāt daļēji spēlētājam nācās veikt par savu naudu.

Visiem pirmajā kārtā izvēlētajiem spēlētājiem ir garantēts divu gadu līgums ar iespēju to pagarināt uz trešo un ceturto sezonu. Pēc ļoti sekmīgas Porziņģa pirmās sezonas Knicks komanda tagad izmantojusi iespēju pagarināt līgumu, kas bija jāpaveic līdz 31.oktobrim. Tāpat komandai pēc nākamās sezonas būs iespēja vienpusēji pagarināt līgumu arī uz 2018./19.gada sezonu.

Pagājušā gada vasarā Ziemeļamerikas mediji bija aprēķinājuši, ka tā gada draftā ar pirmo numuru izvēlētais Karls Entonijs Taunss no Minesotas Timberwolves komandas pirmajās divās sezonās garantējis sev vairāk nekā 11,6 miljonus dolāru (10,5 miljonus eiro), bet Porziņģim pienāksies aptuveni 8,5 miljoni dolāru (7,7 miljoni eiro).

Savukārt, pagarinot līgumus arī uz trešo un ceturto sezonu, latvietis kopā saņems ap 18,6 miljoniem dolāru (16,8 miljonus eiro).

Zīmīgi, ka jau nākamajā vasarā Porziņģis un Knicks varēs sākt sarunas par sadarbības turpināšanu arī pēc 2018./19.gada sezonas, taču nākamais ilgtermiņa līgums, kurš solās būt finansiāli iespaidīgāks, nevarēs būt garāks par četriem gadiem. Tiesa, NBA klubiem ir tiesības pirms katras sezonas ar vienu no saviem debitantiem pagarināt līgumu arī uz pieciem gadiem.

Līdz ar to tikai pēc 2018./19.gada sezonas viņš varēs sākt pelnīt daudz lielākas summas, ja Knicks vai kāda cita vienība viņam tādas piedāvās, bet pirmajos četros gados debitantu līguma laikā basketbolisti saņem NBA un NBA Spēlētāju asociācijas (NBAPA) koplīgumā atrunātas noteiktas summas.

Piemēram, 2011.gada drafta pirmais numurs Kairijs Ērvins savā piektajā sezonā pelnīja vairāk nekā divas reizes lielāku summu, nekā debitantu līgums ļāva saņemt ceturtajā sezonā.

NBA noteikumi paredz, ka pēc debitanta līguma beigām jeb četrām sezonām basketbolists kļūst par ierobežoti brīvo aģentu, kurš var uzklausīt piedāvājumus arī no citām komandām. Tomēr tiesības uz šo spēlētāju joprojām pieder iepriekšējam darba devējam, kas var izteikt tādu pat piedāvājumu, kādu izteikusi cita komanda, līdz ar to paturot spēlētāju savā komandā. Tāpat ierobežoti brīvais aģents var pieņemt sava jau pārstāvētā kluba kvalifikācijas līgumu par summu, kas ir nedaudz augstāka par iepriekšējo. Šajā gadījumā basketbolists vēl pēc vienas sezonas kļūst par neierobežoti brīvo aģentu un pēc tam jau var vienoties ar jebkuru citu līgas klubu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi