Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Sparks trešo reizi kļūst par WNBA čempionēm

Šosezon par Sieviešu Nacionālās basketbola līgas (WNBA) labāko spēlētāju atzītā Nemkadi Ogvumike 3,1 sekundi pirms pamatlaika beigām iemeta izšķirošo grozu, nodrošinot Losandželosas Sparks komandai uzvaru finālsērijas izšķirošajā piektajā spēlē un trešo WNBA čempionu titulu kluba vēsturē.


Sparks viesos sīvā cīņā ar 77:76 (17:18, 11:16, 26:21, 23:21) uzvarēja Minesotas Lynx vienību, bet sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām triumfēja ar 3-2.

Losandželosas Sparks atkārtoja 2001. un 2002.gadā gūto panākumu, savukārt Lynx neizdevās nosargāt pērn izcīnīto titulu. Minesota komanda par WNBA čempionēm varēja kļūt ceturto reizi pēdējo sešu gadu laikā.

Losandželosas komandā rezultatīvākā ar 28 punktiem bija pieredzējusī Kendisa Pārkere, kura izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas, bet Ogvumike, kura iepriekšējā sezonā pārstāvēja Mārtiņa Zībarta trenēto Kurskas Dinamo, kurā spēlēja arī Anete Jēkabsone-Žogota, iemeta 12 punktus un izcīnīja tikpat atlēkušās bumbas.

Pārkere, kurai šis bija pirmais WNBA čempiones tituls karjerā, tika atzīta par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.
Savukārt Lynx komandā Meja Mūra guva 23 punktus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, bet Seimone Ogustusa iemeta 17 punktus. Minesotas komandā bija pieteikta arī kādreizējā Cēsu komandas basketboliste Keiša Hemptone, taču laukumā viņa netika.

Spēles pirmajā pusē nedaudz labākas bija Minesotas basketbolistes, kuras pēc puslaika bija vadībā ar 34:28. Tomēr pēc tam Sparks atspēlējās un pēdējā ceturtdaļā bija vadībā ar septiņiem punktiem. Mača izskaņa gan aizritēja punkts punktā, līdz 3,1 sekundi pirms pamatlaika beigām no tuvas distances precīza bija Ogvumike, kamēr atlikušajā laikā Lindsejas Veilenas metiens līdz ar sirēnu nebija precīzs.

LETA jau ziņoja, ka sērijas pirmajā mačā Sparks sīvā cīņā guva panākumu ar 78:76, uzvaras grozu iemetot līdz ar finālsvilpi. Savukārt otrajā spēlē Lynx revanšējās ar 79:60. Trešajā mačā uzvaru ar 92:75 guva Sparks vienība, bet ceturtajā mačā viesos Lynx guva panākumu ar 85:79 un panāca izšķirošo piekto spēli.

Pirms diviem gadiem Fīniksas Mercury sastāvā par WNBA čempioni tika kronēta arī Jēkabsone-Žogota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi