Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

TTT Rīga basketbolistes nodrošina vietu FIBA Eirokausa izslēgšanas turnīrā

Latvijas spēcīgākais sieviešu basketbola klubs TTT Rīga Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa mačā trešdien izbraukumā ar 65:56 (14:19, 19:14, 19:14, 13:9) pārspēja Krievijas komandu Novosibirskas Dinamo, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb 1/16 finālā.

Ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām rīdziniecēm atzīmējās Gunta Baško-Melnbārde, bet 17 punkti bija Ģiedres Paugaites kontā. Desmit punktus guva Ieva Krastiņa, bet pa septiņiem sameta Sidnija Kārtere un Aiša Sazerlenda, kurai arī 11 bumbas zem groziem.

Tikmēr mājiniecēm ar 23 punktiem izcēlās Tamāra Teitama, bet 17 punkti un desmit bumbas zem groziem Letojas Viljamsas kontā.

Lielāko daļu no spēles pirmā puslaika vadībā atradās Novosibirskas basketbolistes, bet pārtraukumā komandas devās, rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 33:33. Pēc veiksmīga trešās ceturtdaļas vidus rīdziniecēm izdevās iekrāt sešu punktu pārsvaru (43:37), taču pretinieces neļāva viešņām aizbēgt un piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām izvirzījās vadībā ar 55:54. Tomēr atlikušajā laikā Novosibirskas basketbolistes guva vien punktu, uz ko rīdzinieces atbildēja ar 11 punktiem, tādējādi tiekot pie uzvaras ar 65:56.

Vēlāk savstarpējo spēli šajā apakšgrupā aizvadīja Kristīnes Vītolas pārstāvētā Stamublas Galatasaray un Elīnas Babkinas pārstāvētā Samsunas Canik. Tajā ar 87:66 uzvarēja mača favorītes Galatasaray basketbolistes, tādējādi  TTT Rīga iekļuva nākamajā kārtā.

Ar piecām uzvarām tikpat spēlēs C apakšgrupas līdere ir Galatasaray, kam ar trim uzvarām piecos mačos seko TTT Rīga. Savukārt pa uzvarai iekrājušas Canik un Dinamo.

TTT Rīga un Dinamo savā starpā tikās pirmajā aplī, kad pēc izrāviena noslēdzošajā ceturtdaļā uzvaru savā laukumā ar 78:59 guva rīdzinieces.

No 1960. līdz 1982.gadam 18 reizes Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās un 1987.gadā Liliānas Ronketi Eiropas kausu ieguvušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros līdz 2011.gadam bija startējušas sešas reizes - pa reizei zemākā līmeņa Ronketi kausā (2002.gadā) un Eiropas kausa izcīņā (2007.gadā), kā arī četras reizes FIBA Eirolīgā (2008.-2011.gadā). Pēc ilgāka pārtraukuma TTT Rīga pērn atgriezās Eirokausā, kad vispirms pārvarēja kvalifikāciju, turpinājumā izkļuva arī no apakšgrupas un apstājās 1/16 finālā, kad piekāpās Itālijas komandai Venēcijas Umana Reyer.

Šajā sezonā TTT Rīga komanda piesaistījusi pieredzējušo Guntu Baško-Melnbārdi, sastāvā saglabājusi amerikānieti Sidniju Kārteri un noslēgusi līgumu arī ar vēl vienu amerikānieti Aišu Sazerlendu.

TTT Rīga ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir apvienotā Latvijas un Igaunijas čempionāta līdere, kamēr Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) turnīrā tā ieguvusi četrus panākumus līdz šim piecās aizvadītās cīņās.

Savukārt Dinamo par Ronketi kausa ieguvēju kļuva 1986.gadā, bet nākamās divas sezonas Novosibirskas komanda ieņēma otro vietu Eiropas čempionvienību kausa izcīņā.

Ar sešām uzvarām desmit spēlēs Dinamo ieņem ceturto vietu Krievijas čempionātā, atpaliekot vien no trim FIBA Eirolīgas komandām.

Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi