Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

TTT Rīga galvenais treneris Nerips: Svarīgi uzvarēt arī pēdējo spēli

"Šī varētu būt stresainākā gatavošanās kādai spēlei, kāda šosezon ir bijusi," pēc smagās uzvaras FIBA Eirokausa spēlē Novosibirskā, kur TTT Rīga nodrošināja dalību izslēgšanas turnīrā, atzina Latvijas čempioņu galvenais treneris Aigars Nerips. Lai gan pamatuzdevums turnīrā ir izpildīts, viņš negrasās pie tā apstāties.

Situāciju sarežģījis gan nesenais izlašu pārtraukums, kurā spēlētājas ne tikai iztukšojis spēlētāju emocijas, bet arī iecirtis pamatīgu robu ierastajā treniņplānā. Īpaši jau fiziskās kondīcijas nostiprināšanā. Pēc tam komanda septiņās dienās aizvadīja četras svarīgas spēles, starp tām veicot milzu pārlidojumus. "Austrumeiropas līgā pazaudējām Košices klubam, kondīcija pēc pauzes nebija tā labākā, vēl pārlidojumi. Ir jau arī starpība, gatavoties spēlēm mājās vai izbraukumā. Šādās situācijās izšķir cīņasspars un raksturs. Lai gan mūsu komandai ir pietiekami liels arsenāls uzbrukumā un aizsardzībā, šoreiz mūsu pārsvaru izšķīra tieši cīņasspars," uzsvēra treneris.

"Rīta treniņā bija redzams, ka pēc bioloģiskā pulksteņa vēl bija ļoti agrs. Dažām spēlētājām kaut ko pateicu, dažām – ne. Jau sapulcē uzsvērām, ka šāda situācija būs, tāpēc svarīga ir sevis motivēšana. Problēma jāpārvar, jāsapurinās un jābūt gatavām," treneris bija gandarīts, ka spēles laikā maz bija jūtams tas, ka tā notiek neierasti agri pēc Latvijas laika. "Iepriekš ar meitenēm daudz runājām, ka šoreiz izšķirs nevis meistarība, bet gan raksturs, tāpēc prieks par daudzajām uzvarētajām strīdus bumbām. Tas apliecina, ka mūsu spēlētājas bija mentāli gatavas uzvarēt šajā spēlē."

Treneris atklāja, ka kluba vadības nospraustais uzdevums bijis sasniegt izslēgšanas turnīru. "Izdarījām no sevis atkarīgo. Uzdevums ir izpildīts, tā ka darbu var vērtēt kā veiksmīgu. Protams, ir lietas, pie kā vēl jāpastrādā, kas jāpamaina. Pēc šādas spēles basketbolistēm vairosies pārliecība par saviem spēkiem, taču nedrīkst to palaist pašplūsmā un pieļaut paviršības. Pēdējo grupas spēli Samsunā būs svarīgi uzvarēt. Nav divu domu, jo tas var ietekmēt mūsu pozīcijas izslēgšanas turnīrā," Nerips atgādināja, ka izslēgšanas turnīrā komandas tiks “izsētas” pēc grupu turnīra uzvaru un punktu bilances, tāpēc svarīgi no grupas iziet ar četrām uzvarām, kas dos sava laukuma priekšrocības vismaz pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi