Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VEF Rīga Astanā piedzīvo pirmo neveiksmi sezonā

Latvijas vicečempione basketbolā VEF Rīga sestdien VTB Vienotās līgas spēlē viesos neveiksmīgā mača galotnē ar 64:66 (18:19, 19:14, 11:14, 16:19) zaudēja Kazahstānas Astana kluba basketbolistiem, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajā sezonā.

Vēl pēdējās ceturtdaļas trešajā minūtē rīdzinieki bija vadībā ar 58:49, taču atlikušajā laikā guva tikai trīs punktus un piedzīvoja neveiksmi

VEF Rīga rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija komandas kapteinis Jānis Blūms, kurš savulaik pats spēlēja Astana komandā, kamēr Mārtiņš Meiers un Kristofers Ričards iemeta pa desmit punktiem katrs.

Tikmēr Astana komandā teicamu spēli aizvadīja amerikāņu leģionārs Roderiks Odoms, kurš guva 22 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas zem groziem.

Mača sākums aizritēja līdzīgā cīņā. VEF Rīga pēc nepilnām piecām minūtēm bija vadībā ar 12:9, taču tad septiņus punktus pēc kārtas iemeta laukuma saimnieki. Atrauties Astana komandai gan neizdevās, jo rīdzinieki ātri panāca izlīdzinājumu, bet pēc pirmās ceturtdaļas viesiem bija tikai viena punkta deficīts 18:19.

Savukārt spēles otro nogriezni labāk sāka VEF Rīga, kuras kapteinis Blūms trāpīja tālmetienu, bet pēc tam Šķēle, Meiers un Ričards jau panāca 27:19 Latvijas kluba labā. Astana pirmos punktus ceturtdaļā guva vien pēc teju piecām nospēlētām minūtēm, taču pēc tam jau "iebuksēja" viesu uzbrukums un Kazahstānas klubs spēja panākt izlīdzinājumu 29:29.

Ceturtdaļas beigas tomēr aizritēja VEF Rīga zīmē, jo otro tālmetienu šajā spēlē realizēja Blūms, Arns Labucks pievienoja divus punktus, bet Blūms realizēja vēl trīs soda metienus un atpūtā ejot viesi bija priekšā ar 37:33.

Arī otrajā spēles daļā cīņa pārsvarā ritēja punkts punktā un pirms pēdējām desmit minūtēm rīdziniekiem bija minimāls pārsvars 48:47. Tomēr ceturtās ceturtdaļas sākumā VEF Rīga ar Meiera un Ričardsa pūlēm spēja pārsvaru palielināt, bet kad tālmetienu realizēja Labucks pārsvars sasniedza jau deviņus punktus (58:49).

Taču mača beigu daļu krietni labāk nospēlēja Astana komanda, kura trīs minūšu laikā panāca izlīdzinājumu 58:58, bet pēc tam arī izvirzījās vadībā, 43 sekundes pirms beigām panākot jau 64:61. VEF Rīga nākamajā uzbrukumā netrāpīja tālmetienu, bet Astana ar diviem soda metieniem guva vēl divus punktus, uz ko beigās viesi spēja atbildēt vien ar Ričardsa trim punktiem.

Latvijas klubam Vienotajā līgā šī bija pirmā neveiksme divos mačos, bet Astana tika pie otrās uzvaras četrās spēlēs.

VEF Rīga Vienotās līgas sezonu sāka ar negaidītu uzvaru 76:73 pār Maskavas apgabala Himki basketbolistiem, bet Olybet Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas pirmajās spēlēs rīdzinieki četros mačos tikuši pie četrām uzvarām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi