Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ventspils basketbolisti svarīgā FIBA Čempionu līgas mačā cieš zaudējumu Klaipēdā

Latvijas klubs Ventspils Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra priekšpēdējās kārtas mačā trešdien netālajā Lietuvas pilsētā Klaipēdā ar 68:84 (16:20, 15:18, 22:20, 15:26) zaudēja Neptūnas komandai, tādējādi pārtraucot četru uzvaru sēriju šī turnīra ietvaros.

Savukārt visu turnīru ietvaros Ventspils pirms šī mača bija guvusi astoņas uzvaras pēc kārtas.

Ventspils komandas sastāvā 18 punktus iemeta Villijs Dīns, kamēr 13 punktus pievienoja Māris Gulbis, bet par vienu mazāk Edgaram Žeļonim. Savukārt deviņus punktus guva Ronalds Zaķis.

Neptūnas rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Lerijs Drū.

Neptūnas komanda šo spēli sāka ar 6:0 izrāvienu, bet pēc tam izvirzījās vadībā arī ar 11:4. Ventspils basketbolisti tikpat kā visu pirmo puslaiku bija iedzinējos, bet pirmo ceturtdaļu nācās noslēgt ar četru punktu deficītu - 16:20. Otrās ceturtdaļas otrajā minūtē pēc Edgara Zeļoņa tālmetiena ventspilnieki samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (21:22), bet pēc tam Dīns iemeta vēl divus punktus, kas Latvijas klubam pirmo reizi šajā cīņā ļāva pārņemt vadību.

Turpmākās minūtes Ventspils komandai gan nebija diez ko sekmīgas, jo Neptūnas iemeta astoņus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 30:23. Mājiniekiem līdz lielajam pārtraukumam vadību izdevās nosargāt, kas otro puslaiku ļāva sākt ar septiņu punktu pārsvaru - 38:31.

Arī otrajā puslaikā Neptūnas turpināja kontrolēt spēles gaitu un visu laiku atradās vadībā. Ventspilnieki gan tālāk par astoņiem punktiem mājiniekus sākumā nepalaida, bet savu tobrīd lielāko pārsveru Klaipēdas klubs ieguva sešas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad ar precīzu trīspunktnieku izdevās panākt 70:57.

Noslēdzošajās minūtēs ventspilnieki spēlēja gaužām neveiksmīgi, pretiniekus cenšoties apspēlēt individuāli, kamēr Neptūnas bija uz viļņa un cīņas beigas sagaidīja ar komfortablu pārsvaru, tiekot pie drošas uzvaras.

Ventspilnieki Čempionu līgā un Olybet Latvijas Basketbola līgā (LBL) pirms šī mača bija izcīnījuši jau astoņas uzvaras pēc kārtas, kaut vienība kopš gada sākuma darbojas bez galvenā trenera Kārļa Muižnieka, kuru piemeklējušas veselības problēmas. Īpaši veiksmīga Ventspils komandai bija iepriekšējā nedēļa, kurā vispirms ar 77:72 savā laukumā tika pārspēta Čempionu līgas grupas līdere Vilērbānas Asvel no Francijas, bet pēc tam LBL grandu mačā ar 81:73 uzvarēta arī VEF Rīga komanda.

Pirmdien Ventspils paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās pārtrauc līgumu ar senegāliešu centru Čeiku Mbodžu, tomēr viņš traumas dēļ nebija spēlējis jau kopš decembra vidus.

C apakšgrupā līdere ar desmit uzvarām 13 spēlēs ir Francijas klubs Vilērbānas Asvel, ar deviņiem panākumiem seko Neptūnas un Ewe Baskets, bet Ventspils un PAOK vienībām ir attiecīgi septiņas un sešas uzvaras. Tālāk ar četrām uzvarām seko Muratbey un Openjobmetis, bet pēdējā ar trīs uzvarām un desmit neveiksmēm ir Polijas komanda Radomas Rosa.

PAOK komanda nākamnedēļ viesosies pie Ventspils un tieši šo abu vienību starpā izšķiries apakšgrupas ceturtās vietas liktenis, kas dos automātisku vietu izslēgšanas turnīrā.

Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi