Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertānam četri punkti Spurs panākumā, treneri Popoviču izraida no zāles

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva četrus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā komanda Sanatonio Spurs savā laukumā ar 118:104 (28:23, 31:35, 33:23, 26:23) pārspēja Denveras Nuggets.

Spurs pirmā puslaika beigās palika bez galvenā trenera Grega Popoviča, jo pieredzējušais speciālists par spēles tiesneša apvainošanu tika izraidīts no zāles. Sanantonio komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt vieni no līderiem Tonijs Pārkers un Po Gasols, kuri guvuši savainojumus.

Spurs komanda lielāko daļu pirmā puslaika atradās vadībā, taču pretinieki neļāva attālināties. Pirmā puslaika beigās Bertāns ar precīzu tālmetienu izvirzīja vadībā Sanantonio komandu, bet pēc tam Nuggets nespēja atspēlēties.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 15 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divas piezīmes. Spurs ar Bertānu laukumā ielaida par sešiem punktiem vairāk, nekā iemeta.

Rezultatīvākais Spurs rindās bija Kavai Lenards, kurš guva 34 punktus, bet 24 punktus pievienoja Dedžunte Marejs.

Tikmēr pretiniekiem ar 35 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās serbs Nikola Jokičs.

Mača sākums nedaudz sekmīgāks padevās viesiem, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Spurs pārņēma spēles vadību un ceturksni uzvarēja ar 28:23. Otrās ceturtdaļas sākumā Sanantonio komanda uz brīdi zaudēja vadību, taču spēja atgriezties spēlē un turpināja atrasties priekšā saviem pretiniekiem.

Bertāns pirmo reizi laukumā devās trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad Spurs atradās vadībā ar 47:42. Pusotru minūti vēlāk Spurs palika bez galvenā trenera Popoviča, jo viņš, apstrīdot tiesneša lēmumu, aizsvilās un apvainoja mača soģi. "Tu esi briesmīgs tiesnesis," nokliedzās Popovičs un tika izraidīts no zāles.

Popoviča dusmas Spurs komandai maksāja vadības zaudēšanu, jo pretinieki iemeta soda metienus par trenera sarūpēto tehnisko piezīmi (51:52). Nedaudz vēlāk Bertāns ar precīzu tālmetienu ieguva Spurs komandai vadību (57:54), bet pirmo puslaiku mājinieki uzvarēja ar 59:58.

Otro puslaiku Spurs iesāka ar izrāvienu 15:0, bet Bertāns laukumā atgriezās piecas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām (82:67). Divarpus minūtes vēlāk viņš realizēja vienu no diviem "sodiņiem", bet pēc ceturkšņa laukuma saimnieki atradās vadībā ar 92:81.

Ceturtās ceturtdaļas vidū Bertāns devās atpūsties uz rezervistu soliņa (102:94), bet laukumā viņš atgriezās 37 sekundes pirms finālsvilpes. Rūjienietis mača nogalē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet Spurs svinēja uzvaru ar rezultātu 118:104.

Spurs ar 33 uzvarām 42 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet Nuggets ar 17 panākumiem 40 cīņās ir astotā.

Sanantonio komanda nākamo maču aizvadīs sestdien, kad viesosies pie pērnās sezonas čempiones Klīvlendas Cavaliers.

Tikmēr aizvadītā gada Latvijas labākais sportists Kristaps Porziņģis ceturtdien pēc četru maču pārtraukuma atgriezās laukumā un guva 15 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas Knicks NBA spēlē savā laukumā ar 110:113 (27:38, 40:28, 19:34, 24:13) piekāpās Vašingtonas Wizards.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi