Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bertāns: Iepriekš nebiju radis tika daudz spēlēt zem groza

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns iepriekš nebija radis spēlēt tik daudz zem groza, kā to dara Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Sanantonio Spurs, izteicās Latvijas spēlētājs.

Bertāns pašlaik Spurs sastāvā gatavojas savai pirmajai sezonai pasaules spēcīgākajā basketbola līgā, bet piektdien pirmssezonas pārbaudes mačā pret Maiami Heat, kam Sanantonio klubs piekāpās ar 100:108, latvietis izcēlās ar septiņiem punktiem.

"Pielāgoties paliek arvien vieglāk un vieglāk. Pamazām izprotu sistēmu, lai gan iepriekš nebiju radis tika daudz spēlēt zem groza. Aizsardzībā gan ir vieglāk, arī komandas biedri man palīdz," pēc mača žurnālistiem teica Bertāns, kurš piebilda, ka lielākā atšķirība noteikumos starp Eiropu un NBA ir tā, ka Vecajā kontinentā nav trīs sekunžu pārkāpuma. "Šajā līgā ir daudzi atlētiski basketbolisti, tāpēc ne pret visiem varu izmantot savu metienu. Taču man ir jālasa spēle un jālūkojas pēc komandas biedriem, ja netieku pie iespējas mest pa grozu."

Bertāns norādīja, ka viņam individuālie sasniegumi nav tik svarīgi kā komandas gūtās uzvaras.

"Lai arī pie cik minūtēm tikšu, centīšos palīdzēt komandai. Necenšos kādu pārsteigt vai spēlēt labāk, nekā kāds to no manis gaida," noteica basketbolists.

"Iepriekš Eiropā uzbrukumos lielākoties biju tikai pie tālmetienu līnijas, groza apakšai pārāk netuvojos. Tomēr tagad pierodu pie jaunajiem apstākļiem, turklāt varu komandai vairāk palīdzēt cīņā par atlēkušajām bumbām uzbrukumā," uzskata Bertāns.

Latvietis izteicās, ka katras komandas maiņu Eiropā centies veikt tā, lai tas būtu solis tuvāk NBA, kā arī noslēgtie līgumi nesagādātu lielas grūtības pārcelties uz pasaules spēcīgāko līgu.

"Gaidīju savu iespēju. Manas cerības arī piepildījās, jo Spurs ir viena no labākajām organizācijām pasaulē. Pret mani izturas tieši tāpat kā pret jebkuru citu," uzsvēra Bertāns, kuram karjeras laikā divreiz plīsušas ceļgala krusteniskās saites. "Pirmā trauma bija tiešām smaga, jo apzinājos, ka daudzi spēlētāji pēc izārstēšanās nav vairs spējuši demonstrēt savu labāko sniegumu. Tomēr pierādīju pretējo, arī Spurs komanda bija ļoti atbalstoša un palīdzēja."

Savu noslēdzošo pārbaudes maču pirms jaunās sezonas Spurs aizvadīs 21.oktobrī, kad savā laukumā uzņems Hjūstonas Rockets spēlētājus.

Regulāro sezonu Sanantonio komanda uzsāks 25.oktobrī, kad izbraukumā spēkosies ar līgas grandu Goldensteitas Warriors.

Bertāns vienošanos ar Sanantonio vienību panāca jūlijā. Kaut līguma detaļas klubs neatklāj, iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Bertāns panācis vienošanos uz diviem gadiem par diviem miljoniem ASV dolāru (1,82 miljoniem eiro).

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz atgriezies laukumā pēc ceļgalu krustenisko saišu pārraušanas, turklāt abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie Spurs speciālistiem.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs, kuram uz latvieti pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz četriem.

Profesionālo karjeru Bertāns sāka Latvijā, bet 2010.gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas Union Olimpija, bet 2012.gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas Partizan. Savukārt 2014.gadā latvietis vienojās par trīs gadu līgumu ar Laboral Kutxa.

Spurs ir viens no šī gadsimta spēcīgākajiem NBA klubiem, bet par līgas čempionu tam izdevies kļūt piecas reizes - 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014.gadā. Sanantonio vienība izslēgšanas turnīru sasniegusi jau 19 gadus pēc kārtas, bet par šīs komandas treneri kopš 1996.gada strādā Gregs Popovičs, kurš drīzumā pārņems arī ASV valstsvienības grožus.

Iepriekšējā sezonā Spurs cieta neveiksmi Rietumu konferences pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Oklahomasitijas Thunder.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi