Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bertāns NBA debitē ar 100% precizitāti metienos, Spurs sagrauj finālisti Warriors

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns otrdien nospēlēja četras minūtes un guva piecus punktus savā Nacionālajā basketbola asociācijas (NBA) debijas mačā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda izbraukuma mačā neatstāja cerības uz panākumu pagājušās sezonas līgas finālistei Goldensteitas Warriors.

Aizvadītajā cīņā Spurs vienu no līgas galvenajām favorītēm sagrāva ar rezultātu 129:100 (31:20, 33:26, 33:31, 32:23).

Bertāns laukumā izgāja mača izskaņā, kad rezultāts jau bija 120:97. Latvietis nospēlēja trīs minūtes un 41 sekundi, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu un arī vienīgo tālmetienu. Tāpat viņa kontā fiksēta viena atlēkušā bumba un viena kļūda.

Līdz ar to Bertāns kļuva par ceturto latvieti vēsturē, kurš spēlējis NBA, sekojot Gundaram Vētram, Andrim Biedriņam un Kristapam Porziņģim. Tāpat šī kļuvusi par pirmo reizi līgas vēsturē, kad vienlaicīgi spēlē divi latvieši, jo iepriekš otrdien Porziņģis, sākot savu otro līgas sezonu, guva 16 punktus duelī, kurā Ņujorkas Knicks zaudēja līgas čempionei Klīvlendas Cavaliers.

Uzvarētājiem jaunu karjeras rezultativitātes rekordu sasniedza Kavai Lenards, kurš izcēlās ar 35 punktiem, ar 26 punktiem un 14 bumbām zem groziem atzīmējās Lamarkuss Oldridžs, bet 20 punktus iemeta Džonatons Simonss.

Tikmēr nepārliecinoši spēlējošās Warriors komandas rindās 27 punktus iemeta šovasar no Oklahomasitijas Thunder pārnākušais Kevins Durants, kurš arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem, bet 26 punkti bija pēdējo divu gadu līgas vērtīgākajam spēlētājam Stīvenam Karijam.

Spēli Spurs komanda iesāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 8:2. Kaut Warriors uz brīdi pārņēma vadību, kopumā līgas vicečempioni darbojās nepārliecinoši un pirmajā ceturtdaļā realizēja vien divus no desmit tālmetieniem. Tikmēr viesi aizvadīja lielisku ceturtdaļas izskaņu un no 18:18 pēc 12 spēlētām minūtēm jau bija panākuši 31:20.

Lielāko daļu otrās ceturtdaļas drošu vadību saglabāja Spurs komanda, kas spēja panākt 50:34. Turpinājumā nākamos astoņus punktus iemeta Warriors, tomēr viesi ātri atjaunoja pārsvaru un puslaika beigās pēc Simonsa tālmetiena jau bija priekšā ar 62:44.

Otrajā puslaikā Warriors vēl samazināja pretinieku pārsvaru līdz 68:58, bet trešās ceturtdaļas beigās tas jau pirmoreiz pārsniedza 20 punktus (97:75), bet ceturtajā arī pietuvojās 30 punktiem un mājiniekiem vairs nebija cerības uz panākumu.

Spēles beigās jau laukumā bija rezervisti, kas nepilnas četras minūtes pirms dueļa beigām laukumā ļāva iznākt arī Bertānam un šajā laikā iemest piecus no deviņiem komandas punktiem.

Aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā Warriors laboja līgas rekordu, izcīnot 73 uzvaras 82 mačos. Izslēgšanas turnīrā Warriors sasniedza finālu, kur sērijā bija 3-1 vadībā, taču beigās ar 3-4 zaudēja Klīvlendas Cavaliers komandai, kas pēc nebijušas atspēlēšanās pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par čempioni.

Tikmēr Porziņģis otrdien iemeta 16 punktus Cavaliers komandai, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks piekāpās čempionei ar 88:117.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi