Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Bertāns šajā mačā grozā iemeta septiņus no deviņiem divpunktniekiem, trīs no četriem trejačiem un visus sešus soda metienus

Dairim Bertānam rezultativitātes rekords ULEB Eirolīgas mačā

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien iemeta 29 punktus ULEB Eirolīgas mačā, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš" savā laukumā ar 98:89 (20:24, 27:22, 30:22, 21:21) pieveica Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia", kam dalībai šajā turnīrā pieteikts Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs. Bertāna 29 iemestie punkti ir viņa karjeras rekords ULEB Eirolīgā.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā grozā iemeta septiņus no deviņiem divpunktniekiem, trīs no četriem trejačiem un visus sešus soda metienus. Tāpat basketbolista rēķinā piecas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes un seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Šāds sniegums Bertānam ļāva tikt pie iespaidīga 31 efektivitātes punkta, kas viņu padara par vienu no pretendentiem uz ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgākā basketbolista balvu.
Bertāns kļuva par šīs spēles rezultatīvāko basketbolistu.

Šo spēli krietni labāk iesāka Baskonia basketbolisti, kuri pirmajās minūtēs ieguva par 11 punktu pārsvaru (6:17), bet Stambulas vienība atspēlējās, un pirmā puslaika otrā puse jau aizritēja punkts punktā. Lielajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru (47:46) devās Dariššafaka Doguš. Tomēr kopš pirmā puslaika beigām mājiniekiem bija izdevies pārņemt iniciatīvu, jo otrajā puslaikā viņi Vitorijas klubam ne reizi neļāva pārņemt vadību. Tiesa, Spānijas klubs no tā arī bija diezgan tālu, jo pamatlaika izskaņā Dariššafaka Doguš pārsvars pārsniedza arī desmit punktus.

Tieši Bertāns bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Stambulas klubam izdevās tik veiksmīgs otrais puslaiks, jo tajā latvietis guva 19 no saviem 29 punktiem.

Gana rezultatīvs Dariššafaka Doguš rindās bija arī Bredlijs Vanameikers, kurš guva 21 punktu. Savukārt Baskonia rindās 19 punktus iemeta Ādams Hanga.

Dariššafaka Doguš ir deviņas uzvaras 17 mačos un septītā vieta 16 vienību konkurencē.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi