Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
"Es saprotu situāciju un apzinos spiedienu, kāds uzlikts uz Porziņģa pleciem. Iepriekš ar to esmu saskāries pats, tāpēc zinu, kā ar to tikt galā. Ja varu kādam citam ar to palīdzēt, tad to arī darīšu," uzsvēra Entonijs.

Entonijs: Porziņģim uzliekam pārāk lielu spiedienu

ASV mediji un sabiedrība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas Knicks latviešu talantam Kristapam Porziņģim uzliek pārāk lielu spiedienu, uzskata šīs vienības līderis Karmelo Entonijs.

Knicks komanda 25.oktobrī aizvadīs savu pirmo jaunās NBA sezonas spēli, izbraukumā tiekoties ar pašreizējo līgas čempioni Klīvlendas Cavaliers. Pasaules spēcīgākajā basketbola līgā savu otro sezonu uzsāks arī 21 gadu vecais Porziņģis, kurš iepriekšējā sezonā diezgan ātri kļuva par vienu no Ņujorkas vienības līderiem.

"Porziņģis vēl joprojām ir jauns, šis viņam būs tikai otrais gans šajā līgā. Domāju, uzliekam viņam pārāk lielu spiedienu, vēloties, lai viņš būtu lielisks spēlētājs jau tik ātri," pēc pirmdienas treniņa sacīja Entonijs. "Vēlos, lai mediji viņam dod iespēju augt kā basketbolistam. Viņš vēl nezina visu. Kristapam ir tikai 21 gads un priekšā otrā sezona šajā līgā."

Iepriekšējā sezonā Entonijs bija Porziņģa padomdevējs, kā arī laukumā nekautrējās jaunāko komandas biedru aizstāvēt. Arī šosezon viņš nolēmis ieņemt līdzīgu nostāju.

"Esmu kaut kas vairāk par basketbolistu. Es saprotu situāciju un apzinos spiedienu, kāds uzlikts uz Porziņģa pleciem. Iepriekš ar to esmu saskāries pats, tāpēc zinu, kā ar to tikt galā. Ja varu kādam citam ar to palīdzēt, tad to arī darīšu," uzsvēra Entonijs.

Starpsezonā Ņujorkas Knicks sastāvs ir piedzīvojis pamatīgas pārmaiņas, jo tam ir pievienojušies tādi pazīstami basketbolisti kā Deriks Rouzs, Brendons Dženingss, Kortnijs Lī un Žoakims Noā. Ir pamats cerēt, ka komanda uzlabos savu sniegumu un pacīnīsies par vietu izslēgšanas spēlēs. Kluba vadība uzskata, ka nonākšana vienībā, kas gūst uzvaras, nāks par labu arī Porziņģa izaugsmē.

"Tas būs mācīšanās process arī Porziņģim. Iepriekšējā gadā neviens nezināja, ko no viņa sagaidīt. Viņš visiem bija kaut kas jauns. Savukārt šosezon uz Kristapu jau tiks koncentrēta uzmanība un pretinieki centīsies saprast, kā ar viņu tikt galā. Tāpēc Kristapam būs jākļūst gudrākam un joprojām jāapgūst basketbols," uzskata Entonijs.

Tikmēr pats Porziņģis ir norādījis, ka studējis Dalasas Mavericks uzbrucēja Dirka Novicka izslēgšanas turnīra spēles, lai saprastu, kā pārvarēt pretinieku aizsardzību, kad uz basketbolistu tiek koncentrēta uzmanība.

"Izslēgšanas turnīrā ir pavisam cits basketbols nekā regulārajā čempionātā. Būs grūti, jo šajā laikā pretinieki patiešām sāk pievērst tev uzmanību un izraut no komforta zonas," pauda Porziņģis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi