Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NBA sezona sākas bez trim basketbola ikonām, bet ar diviem latviešiem

Neierasta Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) līdzjutējiem būs jaunā sezona. Spēlētāju karjeru beiguši trīs šīs līgas simboli, bet vēl vairākas superzvaigznes šovasar mainīja klubu. Vēl viena mums būtiska pārmaiņa – pasaules spēcīgākajā līgā pirmo reizi vienlaikus spēlēs divi latvieši.

Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns laukumā dosies naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika, turklāt spēlēs pret pagājušās sezonas finālistiem. Pulksten 3 Porziņģa Knicks eksaminēs čempions Klīvlendas Cavaliers, bet divarpus stundu vēlāk Bertāna Spurs izaicinās galveno favorītu Goldensteitas Warriors. Spēļu tiešraides Best4Sport TV kanālā.

Jau pagājušās sezonas gaitā bija zināms, ka pēdējo gadu NBA aizvada Losandželosas Lakers leģenda Kobe Braients, bet vasarā par spēlētāju karjeras beigām pavēstīja arī Sanantonio Spurs simbols Tims Dankans un Minesotas Timberwolves zvaigzne Kevins Gārnets. Trijotne lielā mērā noteica toni līgā divdesmit gadu garumā, esot līderi ceļā pēc 11 čempionu tituliem.

Protams, NBA joprojām pietiek izcilu basketbolistu, bet vairāki no viņiem šovasar mainīja savu pieraksta vietu. Visskaļāk izskanēja četrkārtējā līgas rezultatīvākā basketbolista un 2014. gada sezonas vērtīgākā spēlētāja Kevina Duranta pievienošanās Goldensteitas Warriors, kas jau iepriekšējās divās sezonās dominēja līgā. Tikmēr viens no spilgtākajiem centra uzbrucējiem Dvaits Hovards no Hjūstonas Rockets pārcēlās uz Atlantas Hawks, kuras līderis Els Horfords karjeru turpinās Bostonā. Maiami Heat leģenda Dveins Veids pārcēlās uz Čikāgas Bulls, aizvietojot uz Ņujorkas Knicks pārgājušo Deriku Rouzu. 

Visu rakstu par NBA jauno sezonu un latviešu basketbolistiem lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi