Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Lietuvas basketbola izlases galveno treneri kļuvis pie mums pazīstamais Adomaitis

Par Lietuvas vīriešu basketbola izlases galveno treneri otrdien apstiprināts Daiņus Adomaitis, kurš savulaik spēlētāja karjeru noslēdza Latvijas klubā Barons/LMT, pavēstījusi šīs valsts Basketbola federācija.

Adomaitis par Lietuvas izlases galveno treneri otrdien apstiprināts federācijas valdes sēdē.

Jau iepriekš šomēnes parādījās informācija, ka Adomaitis tiks ievelēts atbildīgajā amatā, taču tam vēl nebija oficiāla apstiprinājuma. Otrdien notikušajā federācijas valdes sēdē šis speciālists saņēma desmit balsis, kamēr pie trim tika arī Latvijā labi zināmais Rims Kurtinaitis, bet vēl viens pretendents Kazis Maksvītis balsis nesaņēma.

Pašlaik 42 gadus vecais Adomaitis, kurš atrodas pie Klaipēdas Neptūnas stūres, divus gadus pēc kārtas izcēlies Lietuvas Basketbola līgā (LKL), kur pērn viņa trenētā Utenas Juventus mazliet negaidīti izcīnīja bronzu.

Savukārt pagājušajā sezonā visus pārsteidza Neptūnas, pusfinālā pārspējot Viļņas Lietuvos rytas un iekļūstot finālā. Tiesa, šobrīd viņam trūkst galvenā trenera pieredzes augstākajā līmenī.

Iepriekš Adomaitis strādājis arī Lietuvos rytas klubā, kur 2014.gadā neilgu laiku bija arī galvenā trenera vietas izpildītājs. Tāpat speciālists strādājis arī Polijā.

No 2007.gada līdz 2009.gadam Adomaitis spēlēja Barona/LMT vienībā, kas bija viņa pēdējais pieturas punkts profesionālā basketbolista karjerā. Kopā ar Latvijas klubu lietuvietis izcīnīja FIBA Eiropas kausu.

Kā basketbolists Adomaitis spēlējis arī Lietuvā, Polijā, Itālijā un Francijā. Kopā ar Lietuvas valstsvienību viņš 2000.gadā izcīnīja bronzu Sidnejas olimpiskajās spēlēs.

Pēc atgriešanās no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kurās Lietuvas basketbola valstsvienība palika septītajā vietā, par atkāpšanos paziņoja izlases galvenais treneris Jons Kazlausks.

Ar Riodežaneiro Olimpiādi beidzās 2013.-2016.gada olimpiskais cikls, kurā Lietuvas izlasi vadīja Kazlausks. Šajā laikā tā izcīnīja Eiropas vicečempiones titulu 2013. un 2015.gadā, bet Pasaules kausā pirms diviem gadiem ieņēma ceturto vietu. No kopskaitā 81 spēles šajā laikā lietuvieši uzvarēja 61.

Kazlausks pirmo reizi sāka trenēt Lietuvas basketbola valstsvienību 1997.gadā, un 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs viņa vadītā izlase izcīnīja bronzu, bet 2001.gadā pēc sakāves Eiropas čempionātā viņš no šā amata aizgāja.

Kopumā Kazlauska vadībā Lietuvas izlase piedalījās 190 spēlēs, no kurām uzvarēja 133.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi