Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis un Knicks bezspēcīgi pret NBA čempionu trio

Latviešu talants Kristaps Porziņģis trešdien guva 12 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda smagi kapitulēja līgas čempioniem Klīvlendas Cavaliers, pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Knicks savā laukumā cieta neveiksmi ar rezultātu 94:126 (26:36, 22:27, 17:29, 29:34).

Cavaliers jau pirmajā ceturtdaļā ieguva lielu pārsvaru un turpinājumā Knicks komanda, kas iepriekšējās deviņās spēlēs bija guvusi septiņas uzvaras, nespēja atspēlēties. Tagad ņujorkiešus sagaida vairāk nekā nedēļu ilga piecu spēļu izbraukuma sērija ASV rietumos.

Porziņģis šoreiz nospēlēja 30 minūtes, no kurām 23 pirmajā puslaikā, bet atkal uzbruka ar zemu metienu precizitāti. Viņš realizēja trīs no desmit izpildītajiem divpunktu raidījumiem un divus no pieciem tālmetieniem.

Tāpat Porziņģis tika pie trim atlēkušajām bumbām, diviem blokiem, vienas kļūdas un piecām piezīmēm.

Porziņģim visās četrās šī mēneša spēlēs metienu precizitāte bijusi zem 50%, bet kopā no pēdējiem astoņiem mačiem tādi bijuši septiņi. Trīs atlēkušās bumbas ir mazākais, ko latvietis šosezon iespējis.

Knicks rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Brendans Dženings, bet ar 15 punktiem atzīmējās Kortnijs Lī.

Viesiem šoreiz nepalīdzēja Deriks Rouzs, bet Karmelo Entonijs pamanījās iemest vien astoņus punktus.

Tikmēr Cavaliers rindās ar 28 punktiem atzīmējās Kairijs Ērvins, 25 punktus sameta līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss, bet 21 punktu pievienoja Kevins Lavs.

Savukārt Tristians Tompsons pamanījās izcelties ar 20 atlēkušajām bumbām.

Kaut pirmais mača metiens latvietim lidoja garām, jau pirmajā minūtē viņš pēc Žoakima Noā piespēles ieguva iespēju ietriekt bumbu grozā no augšas, bet kopumā dueļa sākums aizritēja ar "skrien un met" atmosfēru, komandām darbojoties ļoti rezultāti. Arī Porziņģis trāpīja vienu tālmetienu, bet Cavaliers basketbolisti no 14:12 panāca 24:13, kad ceturtdaļas vidū bija trāpījuši četrus tālmetienus, savukārt vēl brīdi vēlāk rezultāts jau bija 32:15. Turpinājumā izrādījās, ka šis kļuva par izšķirošo izrāvienu mačā, ko mājiniekiem tā arī neizdevās atspēlēt.

Sekojot ierastajam grafikam, Porziņģis mača sākumā nospēlēja tikai pirmo ceturtdaļas pusi, tomēr šoreiz viņš laukumā atgriezās jau pēc pusotras minūtes, kad vienība bija iedzinējos ar pirmā puslaika lielāko deficītu 15:32, bet ceturtdaļas beigās pēc otrā latvieša tālmetiena Knicks samazināja starpību līdz 24:36.

Otrajā ceturtdaļā Porziņģis nospēlēja visas 12 minūtes un guva sešus punktus, bet tuvāk par astoņiem punktiem Knicks pietuvoties nespēja.

Zīmīgi, ka Entonijs šoreiz, spēlējot pret savu principiālo konkurentu Džeimsu, pirmajā puslaikā bija izdarījis vien četrus metienus, kas sekoja 35 punktu mačam dienu iepriekš.

Otrā puslaika pirmajā uzbrukumā Lava tālmetiens pirmoreiz mačā Cavaliers deva 18 punktu pārsvaru, bet ātri vien tika sasniegti arī 20 punkti, jo viesi guva pirmos astoņus punktus. Visu atlikušo laiku Cavaliers pilnībā dominēja, bet laukumā gandrīz nepārtraukti bija tikai rezervisti un cīņas beigas aizritēja bez intrigas.

Cavaliers komanda mačā realizēja 22 tālmetienus, turklāt ar vairāk nekā 50% precizitāti.

Sezonas pirmajās 15 spēlēs Cavaliers komanda guva 13 uzvaras, bet nesen cieta trīs zaudējumu sēriju, ko pārtrauca vien iepriekšējā cīņā pirmdien. Savukārt Knicks šajā duelī piedzīvoja pirmo neveiksmi kopš 28.novembra.

Knicks komanda ar 12 uzvarām 22 spēlēs atkāpusies uz sesto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr Cavaliers ar 15 panākumiem ir konferences līdere.

Nākamajā spēlē Knicks, uzsākot vienu no sezonas smagākajiem izbraukumiem, piektdien tiksies ar Sakramento Kings, ko pagājušajā svētdienā mājās spēja pieveikt ar 106:98.

Tikmēr Rietumu konferencē otrā ar 18 uzvarām 22 mačos ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda, kas ceturtdien viesosies pie Čikāgas Bulls un uzvaras gadījumā atkārtos līgas rekordu, jo būs iesākusi sezonu ar uzvarām pirmajos 14 izbraukuma mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi