Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Timma otro reizi mēneša laikā kļūst par ULEB Eiropas kausa kārtas vērtīgāko spēlētāju

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma kļuvis par ULEB Eiropas kausa izcīņas otrā posma otrās kārtas vērtīgāko spēlētāju, pie šī goda tiekot otro reizi mēneša laikā.

Jau vēstījām, ka Timma trešdien guva 27 punktus, bet viņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas Zeņit savā laukumā ar 88:79 pārspēja Lietuvas vienību Viļņas Lietuvos rytas.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 44 sekundes, ar 27 gūtiem punktiem kļūstot par šīs cīņas rezultatīvāko basketbolistu.

Latvietis grozā raidīja piecus no sešiem divpunktniekiem, piecus no deviņiem tālmetieniem un abus "sodiņus". Tāpat basketbolista rēķinā sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas, divi bloķēti metieni, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Timma tika pie 31 efektivitātes koeficienta punkta, kas bija dalīts labākais rezultāts kārtā ar Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētās Krievijas komandas Ņižņij Novgorod basketbolistu Deandrē Keinu, taču latvieša pārstāvētā komanda izcīnīja uzvaru, kamēr Ņižņijnovgorodas komanda cieta zaudējumu.

Zeņit basketbolisti ULEB Eiropas kausa otro posmu iesākuši ar vienu uzvaru divās spēlēs.

Timma par vērtīgāko tika atzīts arī pirmā posma pēdējā kārtā, kurā guva 33 punktus, kas ir viņa rezultativitātes rekords šajā turnīrā. Decembra beigās 24 gadus vecais krāslavietis kļuva par Zeņit kapteini.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi